De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Scholieren uit Roeselare dragen mondmaskers in Limburg

Scholieren uit Roeselare dragen mondmaskers in Limburg

dinsdag 29 maart 2011 12:28
Spread the love

Bij aankomst in het station van Hasselt trokken de leerlingen van de middenschool in Roeselare allemaal een wit mondmaskertje aan. Ze zitten in het tweede middelbaar en bezochten Limburg van 23 tot 25 maart.

Op drukke plaatsen gebruikten de scholieren hun mondmasker. “Het is een extraatje bij onze educatieve schooluitstap”, legt verantwoordelijke Andy Vandenberghe uit. “We hebben allemaal het nieuws gevolgd over Japan. Dat deed ons nadenken over de gevolgen van de radioactieve straling. We dragen de maskers dus preventief.”

Symbolisch

Natuurlijk is de actie symbolisch, want er heerst geen stralingsgevaar in België. “Hoewel je daar nooit honderd procent zeker van bent”, denkt Vandenberghe. “We willen onze leerlingen tonen hoe ze zich kunnen beschermen tegen een kernramp. We stellen ons voor dat we rondlopen in Japan.”

Belachelijk

“Saai, belachelijk, dom!” De leerlingen zijn niet overtuigd van het nut van de mondmaskers. “Niemand vindt dit comfortabel, maar weegt dat op tegen de gevolgen voor de gezondheid? Ik dacht het niet”, moedigt Vandenberghe zijn studenten aan.

© 2011 – StampMedia/Xios – Liesbeth Merckx

take down
the paywall
steun ons nu!