De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Scholen roepen op om deel te nemen aan de klimaatmars
Opinie - Klimaatcoalitie

Scholen roepen op om deel te nemen aan de klimaatmars

´De klimaatcrisis is geen ver-van-ons-bed show meer en we moeten nu in actie schieten.´ Met die boodschap voeren lagere en middelbare scholen uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië, en gezamenlijk actie op vrijdag 8 oktober 2021 onder de noemer van “Wake Up for Climate”.

woensdag 6 oktober 2021 13:21
Spread the love

 

8 oktober is geen toevallige keuze volgens de organisatoren. Twee dagen later, op zondag 10 oktober, komt de Klimaatcoalitie terug op straat met een grote klimaatmars. Scholen spelen hierin een cruciale rol volgens de organisatoren. Een recente bevraging toont aan dat 60 procent van de jongeren zeer of extreem bezorgd zijn met betrekking tot de klimaatverandering. Vandaag willen ze een duidelijke boodschap brengen aan de beleidsmakers, met name dat zij wakker moeten worden! De klimaatcrisis is een feit. ’Het is broodnodig dat onze politici ambitieuze, solidaire en coherente maatregelen treffen in de aanloop naar de klimaattop in Glasgow begin november’, klinkt het.

Niet minder dan 70 scholen uit het hele land hebben hun deelname al bevestigd. Op die manier willen zij burgers oproepen om deel te nemen aan de grote klimaatmars van 10 oktober! Deze grote mobilisatie moet beleidsmakers aanzetten tot concrete actie en alles weer in beweging zetten na de stilstand die COVID-19 teweegbracht. Samen zullen we ervoor zorgen dat dit gebeurt. Er is nog tijd maar hij dringt’, aldus de Klimaatcoalitie.

Bron: Klimaatcoalitie

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!