Samen Voor Verandering

maandag 4 november 2019 22:14

Het zou de naam kunnen zijn van een nieuwe partij SVV, en dat is het ook.

Heeft het land dan nog een politieke partij nodig, er zijn al zoveel partijen en splinterpartijen?

Dat is waarheid, maar waarheid is ook dat elke partij maar aan één ding denkt en dat is hun programma, want daar draait het allemaal om.
Je moet partij kiezen, je moet verdeeld zijn in onze maatschappij, terwijl we net allemaal een eenheid zouden moeten zijn omdat alleen zo echte verandering gemaakt kan worden.
Wij moeten een partij zijn net om dit te veranderen, de paradox die we op onze schouders nemen voor de hele bevolking.

Waarom kiezen voor Samen Voor Verandering?

Omdat we de kern willen aanpakken, de wortel eruit en een nieuw zaadje erin en dit op een humane filantropische manier.
Het kiezen op een traditionele partij die enkel maar hun kiezers gelukkig kan maken en de andere helft op droog zaad laat zitten moet maar eens gedaan zijn.
We zijn deze tijd al lang voorbijgestreefd, alles gaat als een sneltrein in ons leven enkel de politiek die blijft – door zijn eigen systeem – hangen in een economisch industrieel kortetermijnzicht waardoor de bevolking op de lange termijn moeten boeten op allerlei manieren.
Een mens kan veel hebben maar soms moet je durven zeggen stop, het heeft lang genoeg geduurd en het lukt niet meer, tijd voor iets anders.
Als vereniging wil Samen Voor Verandering niet de halve bevolking blij maken, maar mikt daarbij op 99% van de bevolking.
Natuurlijk moeten ze eerst de kiesdrempel halen van 5% maar als ze daarmee 99% van de bevolking blij kunnen maken zou dit maar een formaliteit moeten zijn.

Hoe willen ze dat dan doen?

Dit zien ze ongeveer zo:
De grondwet moet wijzigen, die is de laatste jaren al moe gewijzigd om het huidige systeem toch maar te laten aanmodderen, maar moet nu wijzigen om in de huidige tijd en toekomst verder te raken dan een verdeeld land dat steeds meer moet doen voor minder en dan nog eens langer mag werken voor op pensioen te gaan met een aalmoes.
Een humaan wetenschapsbeleid filantropisch getint dat de bevolking wil optillen in plaats van te onderdrukken, die de burgers vóór economische en/of industriële belangen zet, wetenschappers die in hun specialisatie oplossingen aanbieden aan de bevolking en die op hun beurt, via referendums, kunnen stemmen op de beste oplossing.
Volledig transparant voor iedereen, geen geheime gesprekken of ontmoetingen, maar open en eerlijk, ondersteunt door de staatszenders maar ook door een volledig onafhankelijke media, zeg maar een soort scheiding der machten die de bevolking ten gronde kan informeren over binnen- en buitenland.
Omdat we ook van mening zijn dat een bevolking die ten gronde geïnformeerd is, zelf ook goed van kwaad kan onderscheiden en zo ook in staat zijn de beste oplossingen te kiezen.
Waarbij elk 4 jaar een bijkomend referendum gehouden wordt om terug naar het huidige politieke systeem, indirecte formele of procedurele democratie over te stappen.
De wetenschappers zelf zouden hun kandidaat kunnen stellen via een platform, om hun visie op de zaken geven en hun oplossingen aan te bieden.

Waarom?

Omdat de huidige politiek al even tegen zijn grenzen zit, wereldwijd zelfs, en overal komen bevolkingen op straat tegen hun overheid, en altijd omdat deze indirect zijn in een directe tijd.
We hebben geen tiran nodig die zegt zo en niet anders want dan is de democratie dood.De oorspronkelijke naam democratie is een afkorting van het Griekse dèmos (= oorspronkelijk de bewoners van het gemeenschappelijke land, vandaar allen, de velen, het volk) en kratein (= heersen)
En dat willen we terug laten doen, het volk laten heersen gesteund door wetenschap en dit volledig transparant zodat de bevolking echt voor de juiste oplossingen kunnen kiezen.

Onze overheid krijgt ook alle wetenschappelijke informatie die ze nodig hebben, om ze vervolgens te gebruiken binnen hun beperkte partijpunten en zichzelf te verrijken met economisch en industriële belangen, dit legaal kunnen doen door achterpoortjes te maken in het kluwen van wetten waarvan we het bestaan amper afweten.
Je leest elke dag wel een schandaal in het politieke land, elke partij heeft zichzelf al zoveel male omgedraaid om toch maar stemmen te ronselen, zelfs al moeten ze daarvoor een 180° bocht maken of humaniteit prijsgeven.
Wel tijd om het politieke toneel te vervangen door mensen die het beste voor hebben met mensen, die de bevolking weer eerst zet.
Die heel duidelijk en vooral eerlijk en open kan besturen, die de waarheid kan zeggen tegen de bevolking zonder dat ze schrik moet hebben dat “hun” partij schade oploopt.
Een eenheid die wereldwijd een oplossing biedt, want zeg nu zelf, als je alle slimste koppen ter wereld samen zet en je laat die beslissen over wat het beste zou zijn voor iedereen ter wereld dan zou er al lang geen oorlog meer zijn.
Maar laten we beginnen in ons klein verdeeld en verscheurd land België.
Ons klein land, een stip in de wereld dat in gewesten en gemeenschappen verdeeld is en dat zes vormen van bestuur nodig heeft om het draaiende te houden, kan het mooiste voorbeeld ter wereld worden.
Het Europarlement hier gelegen zou plots ook een oplossing voor heel Europa hebben, een humane oplossing en wetenschappelijke oplossing.
Het is een eenvoudig en toch efficiënt systeem, en het zou zomaar wereldwijd geïmplementeerd kunnen worden als het succes heeft, maar dat kan dan weer alleen als iedereen samen voor verandering wil zorgen.

Wat zijn jullie eisen aan de wetenschap?

Dat ze de industrie ten dienste stelt van de bevolking, niet meer omgekeerd.
Dat ze ten gronde onderzoeken doen hoe ons land uit de gedrochten van het economische kluwen kunnen komen zonder dat de burger daar langetermijnkosten van moet dragen.
Dat ze zich altijd ten goede van de bevolking inzetten op humanitaire en een filantropische manier.

Is dit geen utopie?

Alleen samen kunnen we dit bereiken, je begrijpt dat de traditionele partijen hier niet blij met zullen zijn het maakt de huidige formele indirecte democratie overbodig, tenzij één van de partijen ook het licht ziet en dan voorgoed een 180° bocht neemt. Dan kunnen wij daar ook met praten.
Er zijn honderden organisaties, verenigingen, groepen, bewegingen, en allemaal hebben ze iets gemeen dat is dat ze niet meer tevreden zijn met het huidige beleid.
Of het nu gaat om armoede, klimaat, onmacht, milieu, oorlog, sociaal, migratie,… iedereen is wel ergens tegen.
Stel je eens voor dat wij als mensen ons daar niets meer van moeten aantrekken, dat er mensen zijn die uit hun specialisatie oplossingen zoeken en die aanbieden aan de bevolking en dat jij daaruit de beste oplossing mag kiezen.
Zonder dat dit eerst politiek langs economische en industriële belangen moet gaan, maar gewoon heel duidelijk open en eerlijk oplossingen aanbiedt.
Niet door elke dag een referendum te houden, maar maandelijks een lijst met voor of tegen tenzij bij nood een direct referendum gehouden wordt.
En neen, ook dit systeem zal ook niet perfect zijn, maar het gaat een enorme vooruitgang zijn en progressie niet in de weg staan, het gaat iets zijn dat kan blijven zonder dat de mens of planeet verder moet lijden.
Als je vragen hebt over dit systeem kan je je aansluiten bij de Facebook groep van Samen Voor Verandering.

Het zijn geen verkiezingen, we zijn ons daarvan bewust.
Maar als je de wortel eruit wil halen en een nieuw zaadje erin wil steken, dan ga je alles zo goed mogelijk voorbereiden zodat het zaadje de beste kansen heeft om te groeien.
En dat is exact wat wij doen, de mensen kennis laten maken dat het anders kan, dat de bevolking echt een stem kan hebben maar dan enkel en alleen als ze zich verenigen en niet verder laten verdelen.

Het kan anders, de bevolking moet daarin geloven.
We spelen met ons heden en toekomst, de tijd van te gokken op het minst kwade moet maar eens gedaan zijn.
Kies je Samen Voor Verandering, dan kies je voor jezelf!

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!