De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Russische legertop gaf troepen hondenvoer
Rusland, Legertop, Hondenvoer, Igor Matveyev -

Russische legertop gaf troepen hondenvoer

zondag 22 mei 2011 12:26
Spread the love

Het Russische leger heeft zijn troepen eerder dit jaar hondenvoer gegeven om geld te besparen. Men maakte de soldaten wijs dat het om hutsepot ging. De etiketten op de blikken waren vervangen door etiketten waarop ‘eerste kwaliteit rundsvlees’ stond te lezen. Dat heeft klokkenluider majoor Igor Matveyev gezegd in een interview met het persagentschap Reuters.

http://www.kyivpost.com/news/russia/detail/104794/

Volgens Matveyev probeerde de legertop dat en nog een reeks andere schandalen toe te dekken. De feiten speelden zich af in een legerbasis in Vladivostok, op zo’n 6.400 kilometer ten oosten van Moskou.

Matveyev werd ontslagen nadat hij eerder deze maand een video op internet had gezet waarin hij de wijdverspreide corruptie in de legertop aan de kaak stelde en president Medvedev en premier Poetin vroeg tussen te komen.

Bron : Reuters

take down
the paywall
steun ons nu!