De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Rusland en China tegen internationale banktransactietax
Economie, De Wereld, Financiële transactietaks, G20 -

Rusland en China tegen internationale banktransactietax

zondag 27 juni 2010 04:21
Spread the love

De Russische en Chinese ministers van Financiën hebben zaterdagochtend samengezeten om de belangrijkste kwesties op de agenda van de G20-top in Canada te bespreken.

Na het gesprek deelde de Russische minister van Financiën Kudrin mee dat zowel China als Rusland tegen de plannen zijn, door veel Westerse landen vooruitgeschoven, voor de invoering van een belasting op de banksector.

“Op het gebied van belastingen op de banksector en financiële transacties nemen wij een gezamenlijk standpunt in: wij ondersteunen de invoering van dergelijke maatregelen niet in onze landen,” vertelde Kudrin de journalisten.

“Wij geloven dat de invoering van deze maatregelen de kosten van onze banken zal verhogen, welke effectief zouden doorgerekend worden aan de kredietnemers. Debetrentetarieven zouden toenemen, wat een negatief gevolg zou hebben op het afsluiten van nieuwe leningen,” voegde hij eraan toe.

Hij zei dat Rusland en China reeds meerdere jaren samen zitten om het thema van financiële regulering te bespreken.

“Wij komen eens per jaar samen om ons beleid aangaande de publieke sector, belastingen, schuld en de ontwikkeling van de financiële markten te vergelijken. We hebben afgesproken om volgend jaar, eind maart, te Moskou terug samen te komen voor verdere besprekingen.”

Ook India maakt bezwaar tegen een tax op de banksector.

Bron: Russia Today

take down
the paywall
steun ons nu!