De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Rupert Murdoch nu onder vuur in Australië
Rupert Murdoch, Australië, NDS, Hacking -

Rupert Murdoch nu onder vuur in Australië

woensdag 28 maart 2012 13:05
Spread the love

NDS, een Australisch bedrijf dat specialiseerde in settopboxtechnologie en deel uitmaakte van Rupert Murdochs mediaconcern News Corp., heeft op grote schaal hackers ingezet om systemen van concurrenten Austar, Optus en Foxtel onklaar te maken. Dat blijkt uit een reeks van 14.000 e-mails die zijn vrijgegeven door de ex-topman van het bedrijf. Volgens de Australian Financial Review is daarbij voor miljoenen dollars schade aangericht. NDS ontkent de aantijgingen.

News Corp. kwam de voorbije maanden in het oog van de storm terecht toen bleek dat kranten van het bedrijf jarenlang mensen hadden afgeluisterd om sappige verhalen te kunnen schrijven. In totaal werden daarbij al 22 mensen gearresteerd en moest de populaire tabloïd News of the World zijn activiteiten stopzetten. Slachtoffers van de afluisterpraktijken kregen ondertussen al miljoenen ponden in schadevergoeding toegewezen.

Bron : Financial Times / Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!