De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Rouwperiode Love Parade slachtoffers voorbij

woensdag 8 september 2010 17:11
Spread the love

Na de verschrikkelijke gebeurtenissen in Duisburg, tijdens de Love Parade 2010 werd vandaag een permanente herdenkingssteen in de buurt van het ongeluk aangebracht. Na 6 weken van rouw werd deze vandaag afgesloten en wordt de straat morgen weer voor het verkeer vrijgegeven. Er werd ook een glazen cubus aangebracht, waarin rouwberichten, bedenkingen, kaarsen, … kunnen nagelaten worden.Het monument bevindt zich aan de Karl-Lehr-Tunnel.

Op de gedenksteen staat de eenvoudige vermelding : ‘Duisburg gedenkt de slachtoffers van de Love Parade’.

Ten laatste, op de eerste verjaardag zou een definitief monument moeten klaar zijn ter herdenking van de slachtoffers.

Daarvoor wordt een wedstrijd onder kunstenaars uitgeschreven. Alle ‘Burgerverenigingen zijn het met elkaar eens dat er voor de slachtoffers een echt, officiëel monument moet komen.

Op Youtube kan je nog altijd je meeleven betuigen.

Daar ik zelf aanwezig was op de Love Parade twee jaar geleden in Dortmund, kan ik me best voorstellen wat zo’n massa kan teweegbrengen. Toen waren er ook meer dan 1 miljoen. Daarom heeft dit drama mij zeer aangegrepen. Was ik op het verkeerde tijdstip op de verkeerde plaats dan kon het ergste gebeuren.De tijd zal moeten de schuldigen en nalatigen moeten aanwijzen. En die gestorvenen en meer dan 800 gewonden wilden maar plezier maken…

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!