De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

ROSARIO LA TREMENDITA Delirium Tremens

ROSARIO LA TREMENDITA Delirium Tremens

dinsdag 8 januari 2019 17:19
Spread the love
Donderdag 31 januari 2019 | 20:00 @ DeCentrale |  € 17 (adk)

 

Rosario La Tremendita – De Krijger – heeft haar naam mee. De zangeres met haar zacht rauwe stemgeluid staat haar mannetje in de flamencowereld.

 

Geboren in de zigeunerwijk Triana, Sevilla en getogen door haar overgrootmoeder en vader in de cante jondo, weet La Tremendita waar en hoe ze de oude zang net dát kneepje moet geven, zodat ze pijn doet.

El pellizco, het geheime wapen van elke goede zanger, is haar natuurlijk gegeven. Flamencodansvernieuwers als Belén MayaAndrés Marín en Rocío Molina weten haar dan ook te vinden. Met hen toerde ze jarenlang langs de internationale podia.

Met Delirium Tremens, haar derde solo-album, ontpopt la Tremendita zich verrassend als een moderne singer-songwriter. Ze schreef zelf de muziek en de teksten, waarvoor ze inspiratie putte uit de gedichten van Anne Sexton en begeleidt zichzelf op (bas)gitaar. Het album is haar muzikale antwoord op een persoonlijke crisis waar ze ‘bevrijd uit kwam’. De CD ademt overal flamenco uit, maar is tegelijkertijd een stap naar de muzikale vrijheid van een zangeres vroegrijp in de flamenco, op zoek naar nieuwe wegen.

‘Meer flamenco dan Rosario ‘La Tremendita’ is onmogelijk. Wanneer ze een bulería van haar overgrootmoeder La Pescaera zingt, kun je niet om haar heen. En wanneer ze die zonder gitaar zingt is ze huiveringwekkend.  Met haar ‘cante puro’ betovert ze als in een lichtflits en lijkt ze de tijd even stop te zetten. (…) La Tremendita doet de ziel beven en roert in de diepste geheimen van de ziel.’ – Le Monde

‘Pura psicodelia jonda – een cocktail van pure psychedelische flamenco’ – Diario de Sevilla

Credits
Rosario La Tremendita –  zang, gitaar

Pablo Martin Jones – percussie

Juanfe Pérez – basgitaar

 

Tickets: http://www.uitbureau.be/voorstelling?VoorstellingId=5536

De Centrale | intercultureel centrum | Kraankindersstraat 2 – 9000 Gent

+32 (0)9 265 98 28 | decentrale@gent.be | www.decentrale.be | Ham 72 (glazen deur)

take down
the paywall
steun ons nu!