De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

ROMA DAY 2019 Ten Gipsy Devil’s, Bulgari Ekspres, Familia Gitano, …

ROMA DAY 2019 Ten Gipsy Devil’s, Bulgari Ekspres, Familia Gitano, …

woensdag 27 maart 2019 21:10
Spread the love
zaterdag 06/04/2019  | Gratis inkom @ De Centrale

De Roma (Nation) Day (8 april) is de internationale feestdag van de Roma die werd ingevoerd tijdens het eerste Roma Wereldcongres in 1971 in Londen. Vandaag wordt deze feestdag gevierd door de Roma over gans wereld. De Roma (Nation) day is naast de Romavlag en de Romahymne (Djelem, Djelem) hét symbool bij uitstek van de Romanatie. De dag wordt aangegerepen om erkenning te vragen voor de eigenheid en de identiteit als volk.

Naar aanleiding van deze dag organiseert De Centrale jaarlijks een sfeervolle Romadag in samenwerking met verschillende partners. Met dit jaar op het programma o.a./o.v. Ten Gipsy Devil’s (een groep van Tsjecho-Slovaakse gitaristen), Bulgari Ekspres (ft. Pesho Elmasov), Familia Gitano en vele anderen …

kortom een spetterend feest voor jong en oud.  

info: https://decentrale.be/nl/agenda/muziek/roma-day-2019 

 

De Centrale | intercultureel centrum Kraankindersstraat 2 – 9000 Gent

+32 (0)9 265 98 28  decentrale@gent.be | www.decentrale.be 

Inkom Concertzalen Ham 72 (glazen deur) 

 

take down
the paywall
steun ons nu!