De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Roken veroorzaakt geen kanker.

Roken veroorzaakt geen kanker.

donderdag 17 maart 2016 18:13
Spread the love

image Public Domain, leukemia cell

 

In 2007 werd er een onderzoek gepubliceerd. 6.100 patiënten met borstkanker werden gescreend over een periode van 35 jaar. Deze screening was uitermate secuur. Maar er kon nergens een verband worden aangetoond tussen roken en de ontwikkeling van borstkanker. De American Cancer Society, maar ook het Koningin Wilhelmina kanker Fonds (KWF) publiceren deze cijfers, afkomstig uit haar eigen (dochter) onderzoek, niet. Op de site van het KWF staat te lezen “Roken is de belangrijkste oorzaak van kanker. Een op de drie gevallen van kanker is te voorkomen als er niet meer wordt gerookt. Ook meeroken (passief roken) kan leiden tot kanker.“ Er wordt door het KW beweerd dat 33,33% van alle kanker gevallen door roken dan wel meerokers wordt veroorzaakt, dit is feitelijk onjuist.
uit: http://wetenschap.infonu.nl/onderzoek/102324-roken-veroorzaakt-geen-longkanker.html, gezien op 17 maart 2015.

Ik ga hier niet beweren dat roken gezond is. Maar een feitelijk onjuiste stelling poneren terwijl het tegendeel bewezen is, is niet alleen immoreel en niet wetenschappelijk, het is ook nog eens dom!

We zijn met zijn allen bezig ons te laten hersenspoelen door organisaties als het KWF en het CDC uit de Verenigde Staten die ons wel even vertellen wat goed voor ons is. Wat een belediging aan de intelligentie van de bevolking!

Het is niet goed te praten door te stellen dat alle middelen geoorloofd zijn voor het bereiken van het doel; een rookvrij Nederland en een rookvrije wereld. Het roken heeft ons een pijnloze manier gegeven om medicijnen tot ons te nemen die anders alleen geïnjecteerd zou kunnen worden. De waterpijp wordt al heel lang voor dit doel gebruikt in de Arabische wereld.

Het roken heeft ons ook toegang gegeven tot kruiden en geneesmiddelen, want dat is marihuana, tegen hetzelfde kanker. Ook deze informatie wordt angstvallig verborgen gehouden en tegengesproken door het KWF, het CDC en andere organisaties. Als de verbinding tussen roken en kanker niet zo sterk is als het KWF en het CDC beweren, waarom zouden ze dan zo sterk blijven hameren op deze onjuiste stelling?

Er is een enorme, internationale industrie ontstaan rond de ziekte kanker. Elk zichzelf respecterend ziekenhuis heeft bestraling en chemokuren op het programma staan. Beide activiteiten zouden die kanker beter bestrijden dan de natuurlijke kruiden en medicijnen. Artsen en ook klinieken kunnen enorm veel geld verdienen met het aanbieden van kankerbestrijding. Alles wordt dan ook uit de kast gehaald om klanten, pardon patiënten aan te trekken. Ook marketing praktijken die in de medische wereld eigenlijk geen plaats zouden mogen hebben.

Dat bestraling cellen vernietigd is duidelijk. De vraag welke cellen vernietigde worden is niet duidelijker te beantwoorden dan met het woord ALLE; het maakt voor het apparaat geen enkel verschil of het gezonde dan wel zieke cellen zijn.
Hetzelfde geldt voor de giftige stoffen die gebruikt worden in een chemokuur. Chemotherapie zou eigenlijk alleen kanker cellen moeten doden zonder de gezonde celen te raken. Op een heel enkele uitzondering bij zeer specifieke tumoren na, zijn zulke middelen nog niet gevonden. Bijwerkingen waar bijna elke patiënt mee te maken krijgt, zijn vermoeidheid en haaruitval.

De Cytostatische gifstoffen die gebruikt worden om kanker de bestrijden brengen de cel (cyto) tot stilstand (stasis), de cellen stoppen met delen. Vooral snel delende cellen zoals die van de maagwand, cellen in haarwortels en bloedlichaampjes zullen net zo veel te lijden hebben van cytostatica als de kanker cellen. Het tekort aan de cellen die gedood worden veroorzaakt vermoeidheid, misselijkheid en haaruitval. De medicijnen zijn ook heel erg sterk, het zijn gifstoffen die kunnen doden.

Gewoonlijk zal wanneer een medicijn eigenlijk te sterk is de dosering aangepast worden, verlaagd tot een werkzaam niveau dat minder gevaarlijk is. Het kan lang duren voor er een goede balans gevonden wordt tussen werkzaam en gevaarlijk. Een voorbeeld is insuline. Het kan maanden duren voor er bij een patient met diabetes de juiste balans tussen dieet en insuline gevonden is.

Bij medicijnen tegen kanker gaat het een beetje anders. Er wordt na een toediening van de medicijnen gewoon gewacht tot de dode cellen vervangen zijn door gezonde cellen, tot ze genezen zijn. Daarna worden dezelfde gifstoffen opnieuw toegediend! Dit wordt net zo lang herhaald tot alle kanker cellen dood zijn.

Het operatief verwijderen van kankergezwellen is, volgens de artsen, niet altijd mogelijk. Operaties worden bovendien meestal gecombineerd met bestraling en chemokuren. Patiënten overlijden dan ook vaak niet aan de negatieve effecten van de kanker maar aan die van de “behandeling” ervan.

Vooral nu, ondanks de tegenwerking van artsen, het KWF en het CDC bijvoorbeeld, toch bekend is geworden dat marihuana eigenlijk een medicijn is, werkzaam onder andere tegen kanker, zouden artsen moeten stoppen met het verspreiden van onjuiste informatie. En het in 1949 naar een idee van de koningin Wilhelmina van Nederland opgerichte KWF zou moeten beginnen met onderzoek naar de positieve effecten van andere medische behandelingen om kanker te bestrijden. Het is overigens ook hoog tijd te beginnen met echt onderzoek. Het overnemen van informatie verspreidt door derden hoort daar niet bij!

Feitelijk onjuiste informatie verspreiden lijdt in de academische wereld tot een soort verbanning. Wetenschappers die de copy and paste eigenschap van een computer gebruiken om hun theses te schrijven zijn er genoeg te vinden, de meesten buiten dat wereldje. Laten we eindelijk eens de waarheid onder ogen zien en organisaties als het Koningin Wilhelmina Fonds en het CDC uit de wetenschappelijke wereld te verbannen, of ze dwingen te veranderen en die waarheid te publiceren. Stoppen met roken, maar om de juiste redenen, niet uit angst voor een kunstmatig schrikbeeld.

bronnen:Wikipedia, infonu.nl, KWF, CDC

take down
the paywall
steun ons nu!