Je maakt drijvende platformen in een katamaran stijl zodat het midden open blijft. Liefst uit hernieuwbaar composiet. Je maakt ze modulair zodat je ze aaneen kan schakelen zodat je je kan aanpassen aan de omstandigheden. Een lego systeem. Dat maakt het verankeren ook gemakkelijker. Daar kan je dan bakken met medium in plaatsen – draagbaar door 2 personen.
Eerst laat je de plant groeien in een medium met een actief hydropinies systeem (met bijvoorbeeld mensenschijt in een serre op een magazijn dak – in systematische rotatie met de groeiplatformen voor maximum massa per oppervlakte per groeiseizoen). Eens de wortelen door het medium naar de bodem vd bak zijn gegroeit, en de plant stevig in zijn schoenen staat, neem je de bak mee naar de rivier (dichtbij – bakfietsen) en plaats je hem daar in het drijvende platform. De bodem van het groei medium bevind zich dan net boven het water oppervlakte. Als de plant zwaarder word zal dit misschien veranderen. Misschien moet je gewoon genoeg drijfkracht inbouwen. Misschien werken met variabele drijfkracht door water balasten ofzo. Keep it simple – hand/voet-pompje dat decendia meegaat ipv faalbare elektro-mechaniek.
Omdat de wortelen in het medium nu blootgesteld zijn aan open lucht is het probleem van zuurstof gehalte opgelost.
De drijvende platformen beschermen de oevers ook tegen erosie – dus mensen wiens land tegen de rivier ligt gaan dit misschien graag zien komen.
De planten zijn natuurlijk hennep – die vervolgens zonder veel aandacht nodig te hebben de nitraat vervuiling in het water opnemen en omzetten in commerciële biomassa. Misschien nemen ze nog andere vuiligheid ook mee. Omdat de wortels in een water medium groeien zullen de planten misschien ook veel frequenter kunnen worden geoogst. Omdat ze in een medium zitten kunnen ze vlot manueel worden geoogst vooraleer men de bakken verwijderd en meteen vervangt met een bak uit de serre. Het medium dient gewoon als verankering voor het worstelsysteem en kan dus light weight zijn.
Je kan hiermee CO2 negatieve producten maken, van textiel tot bouwmateriaal tot olie… Waarbij je gebruikt maakt van ongebruikte water oppervlakte en waarbij je uw steentje bijdraagt tot het behoud van het schaars wordende zuiver water.