De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Rik!

Rik!

zondag 1 mei 2016 22:53
Spread the love

‘T is nu bijna twee jaar geleden dat hij overleed maar nog steeds ben ik er sterk van onder de indruk! Rik Mayall (7 maart ’58 – 9 juni 2014), mijn idool, ik was (en ben!) zot van hem! Nooit zal ik nog zo’n mens meemaken, vermoed ik en niet zo snel zal de wereld nog zo’n mens meemaken!

Hij begon zijn carrière als linkse jongen, geraakte vroeg (wereld)beroemd en in hoeverre hij een linkse jongen is gebleven weet ik niet (hij heeft een keer een mediacampagne gevoerd tegen de euro in Groot – Brittannië, als je dat ‘rechts’ kan noemen!) maar één ding weet ik wel: hij deed geregeld wat voor zijn medemensen!

Wanneer ik vandaag de dag naar de wereld kijk zie ik weinig positieve rolmodellen voor de jeugd, tenminste er zijn wel  positieve rolmodellen voor de jeugd maar de combinatie van een lieve, super gedegen komiek die ook nog eens de jeugd aanspreekt zie ik nooit!

Ja, met de dood van ‘mijne’ Rik(kie) heb ik het (nog steeds!) moeilijk; hij is dan ook op een vroege leeftijd heengegaan en wat zijn de gevolgen voor de wereld,  wereldwijd zijn er nog veel mensen die rouwen om hem!

Voor de mensen die niet – of niet goed meer – weten wie hij was, kijk even op internet, Youtube is bv. een site waar er veel van hem op staat!

Vermoedelijk duurt het wat mij betreft nog héééél lang voordat ik over zijn doodgaan heen ben, misschien blijf ik wel de rest van mijn leven flabbergasted betreffende zijn overlijden, maar da’s mijn zaak (en misschien zelfs Rikkie’s zaak!)!

In feite rest mij nog maar een zaak hier te zeggen; en dat is R.I.P. Rik, hopelijk heeft u daar in dat mooie rijk een mooie tijd voor uzelf want dat verdien je! Best wishes!

 

 

 

 

 

 

take down
the paywall
steun ons nu!