De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Rik Daems ondergaat transplantatie!
Daems -

Rik Daems ondergaat transplantatie!

woensdag 15 februari 2012 13:50
Spread the love

Kijk dat vind ik nu nog eens goed nieuws zie!

De foto van vandaag vergeleken met die van vorig jaar laat er geen misverstand over bestaan: Rik Daems heeft terug haar op de voorste helft van zijn schedel.

De courante media maakt gewag van een weelderige haardos, doch een beetje oplettendheid toont aan dat het hier toch grotendeels over een “ comb over” gaat. Wie dit begrip niet kent moet maar eens ten rade gaan op Google.

De meest gekende en tegelijkertijd meest groteske “comb over” is deze van Donald Trump. Telkenmale ik dit exponent van hebberigheid op TV of foto zie verschijnen duik ik in een pijnlijke lachkramp. Als ik me soms wat triestig voel durf ik al eens keer te surfen naar een fotootje van de man. Er is namelijk niets zo troostvol als de miserie van een ander.
En miserie is het weldegelijk. Je mag er niet aandenken dat zo’n man in de wind gaat staan of godbetert dat je naast zo’n haarfrats wakker wordt ’s morgens.

Ik vermoed dat er dan een onevenredig gedeelte haar als een tapijt in zijn nek hangt, in het geval van een “postero-anterieure comb over” ,of op één van zijn schouders,  in het geval van een latero-laterale.

Ik kijk dus reikhalzend uit naar dé nieuwe schertsfiguur die niet oud kan worden. Rik Daems vrolijkte vandaag mijn dag op.
Daarvoor heeft hij wel ongeveer 4000 euro neergeteld en een dag in een haar transplantatie kliniek doorgebracht , waarvan hij, goed liberaal zijnde , toch even de naam aan de wereld kond maakte.

Gelukkig is er voor dit soort transplantaties geen terugbetaling voorzien door het RIZIV of Daems had er zeker van gebruik gemaakt. Het is natuurlijk niet niks er terug uit te zien alsof men ouder lijkt dan toen men kalend was.

Ik zie hem al terug poseren op de treden voor zijn protserige villa, losjes leunend op één elleboog de handen in elkaar gevouwen. Onbegrijpelijk dat zo’n mensen niet inzien dat ze een karikatuur van zichzelf geworden zijn. Maar ik vermoed dat een aantal post-menopauzale vrouwen die zich te goed doen aan de goedkope flessen schuimwijn op het jaarlijkse bal van de burgemeester hem uitgebreid zullen fêteren.
 

take down
the paywall
steun ons nu!