De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Reportage: buurtvergadering Carrefour Groene Vallei Gent
Carrefour, Gent, Groene vallei, Buurtvergadering -

Reportage: buurtvergadering Carrefour Groene Vallei Gent

zaterdag 20 maart 2010 09:52
Spread the love

www.dewereldmorgen.be/video/2010/03/20/reportage-buurtvergadering-carrefour-groene-vallei

Een reportage die ik samen met Olivier Verstichelen gemaakt heb over de buurtvergadering over de toekomst van Carrefour Groene Vallei in Gent.

Er was veel volk komen opdagen, vooral oudere buurtbewoners, die bang zijn dat ‘hun’ supermarkt gaat verdwijnen. Initiatiefnemer Gregory Cremmerye merkte op dat hij veel bezorgde ouderen gesproken heeft. “Sommige mensen denken zelfs aan verhuizen als de winkel zou sluiten. Nu kunnen ze zelfstandig zijn, met de winkel vlak naast hun appartement en anders moeten ze beroep doen op anderen voor boodschappen.”

De vakbonden en het personeel zien maar één optie: de winkel moet openblijven. Vooral het wanbeleid van de directie werd aangeklaagd. Er zijn al jaren problemen met de parking, de hoge huur- en stookkosten en de winkel is ook aan vernieuwing toe.

In de media was eerder het idee voor het oprichten van een coöperatieve gelanceerd, wat echter niet meer ter sprake is gekomen op de vergadering.

Ook het stadsbestuur was vertegenwoordigd, met schepenen Matthias De Clercq en Sofie Bracke. Zij beloofden dat de Stad Gent mee gaat helpen om een oplossing te vinden. Ook zij benadrukten de sociale functie die deze winkel heeft.

take down
the paywall
steun ons nu!