De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Remedent (Gent) gebruikt omstreden Israëlische printtechnologie
Gent, Palestina, Israël, Technologie, Wapens, Bezetting Palestina, Remedent, Fineer, Rehovot, 3D, Printers, Objet Geometries, Israëlische leger, Israel Aerospace Industries, Firma, Massavernietigingswapens -

Remedent (Gent) gebruikt omstreden Israëlische printtechnologie

vrijdag 12 augustus 2011 16:12
Spread the love

Remedent uit Gent, een wereldwijde leider in porseleinen fineer en oplossingen voor wittere tanden in de cosmetische tandheelkundige industrie, werkt sinds maart 2011 samen met Objet Geometries (Rehovot, Israël). Deze firma is de innovatieve marktleider in 3D-printing voor snelle prototypes en bijkomende productie aan het fabricageproces voor tandheelkundige technieken.

Objet 3D printers hebben vele voordelen voor de designers gemeenschap. Maar jammer genoeg niet enkel om nieuwe tanden snel en goedkoop te maken voor mensen met tandproblemen.

Objet Geometries heeft tal van wetenschappers die hun verdienste hebben in het Israëlische leger. En deze Israëlische firma werkt ook nauw samen met Israel Aerospace Industries, Ltd. Dit is de grootste industriële exporteur en een wereldwijd erkend leider in de defensie- en commerciële markten. IAI levert unieke en kosteneffectieve technologische oplossingen voor een breed spectrum van de behoeften in de ruimte, lucht, land, zee en verdediging van de apartheidsstaat Israël. Zo bouwt het ondermeer onbemande lucht-en grondvoertuigen, militaire radars, beveiligde communicatie voor het Israëlische leger, de verbetering van militaire vliegtuigen en helikopters, anti-tactische ballistische raketten (ATBM), navigatie, slimme wapens, raketten, satellieten en draagraketten, mijndetectie, kerntechnologieën, producten en diensten.

Onze Firma Remedent uit Gent doet dus voor haar 3D-printers een beroep op een Israëlische firma die er voor zorgt dat met haar apparatuur het Israëlische leger tijd en kosten bespaart voor het ontwerpen van massavernietigingswapens, modern wapentuig en apparatuur om de decennialange bezetting en oorlog tegen het Palestijnse volk in stand te houden.

Als er straks 3D-foto’s van je gebit worden gemaakt riskeer je dus dat het Israëlische leger op dat ogenblik dezelfde technologie gebruikt voor het ontwerp van nieuw wapentuig om de Gazastrook te bombarderen.

* Linken:

take down
the paywall
steun ons nu!