De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Refugee Walk gaat coronaproof door en wil extra aandacht voor jonge vluchtelingen
Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Refugee Walk gaat coronaproof door en wil extra aandacht voor jonge vluchtelingen

Voor het vijfde jaar op rij organiseert Vluchtelingenwerk Vlaanderen de Refugee Walk op zondag 27 september. Door de huidige coronamaatregelen is er geen gezamenlijke route, maar worden deelnemers aangemoedigd om hun eigen parcours uit te stippelen. Dinsdag 25 augustus zullen jonge vluchtelingen in verschillende grote Vlaamse steden krijtgraffiti aanbrengen in het straatbeeld om mensen te overtuigen om mee te doen. 

vrijdag 21 augustus 2020 11:34
Spread the love

 

Vluchtelingenwerk wil meer aandacht creëren voor de situatie van jonge vluchtelingen. “Wereldwijd zijn bijna tachtig miljoen mensen op de vlucht. Meer dan de helft van hen zijn helaas kinderen of jongeren. Zij blijven vaak onzichtbaar in debatten over migratie, terwijl ze net extra kwetsbaar zijn. Daarom willen we graag extra aandacht aan hen besteden”, legt Charlotte Vandycke, directeur van Vluchtelingenwerk Vlaanderen, uit.

Foto: Bert Blondeel

In het bovenstaande beeld zien we de jongeren van Project Ananas, een initiatief dat Vluchtelingenwerk Vlaanderen in samenwerking met Tumult vzw en Cera lanceerde om jonge vluchtelingen tussen 16 en 25 jaar opnieuw een stem te geven in het vluchtelingendebat. Samen gingen ze op zomerkamp naar de zee en zullen ze nu ook deelnemen aan de actie van de Refugee Walk.

Op 25 augustus zullen ze in Leuven graffiti aanbrengen en ook Mechelen, Gent, Brugge en Hasselt zijn dezelfde dag aan de beurt. Met de hashtag #letswalktogether willen de jongeren van Project Ananas niet alleen hun kwetsbare situatie aan het licht brengen, maar mensen vooral ook aansporen om deel te nemen aan de Refugee Walk.

De Refugee Walk gaat door op 27 september, in overeenstemming met de coronamaatregelen.

Dit is een kans voor teams om de eigen omgeving beter te leren kennen, samen met hun bubbel. Daarnaast zamelen deelnemers geld in voor Vluchtelingenwerk, die met de opbrengst dus extra steun wil bieden voor jonge vluchtelingen. Meer info op www.refugeewalk.be.

 

Praktisch:

We nodigen je graag uit voor onze actie, die doorgaat op dinsdag 25 augustus. In Leuven staan jongeren van Project Ananas klaar met graffiti en ook in Brugge, Gent, Hasselt en Mechelen doen onze vrijwilligers tegelijkertijd mee met de actie.

Actie Leuven: Ladeuzeplein 9u30 – 10u
Actie Mechelen: Grote Markt, 8u30 tot 9u30
Actie Gent: Korenmarkt 8u – 10u
Actie Hasselt: Molenpoortplein 9u tot 10u30
Actie Brugge: Simon Stevinplein 7u30 tot 8u30

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!