De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

RDCONGO – ANGE KUMBI Concert + Expo

RDCONGO – ANGE KUMBI Concert + Expo

maandag 4 maart 2019 21:41
Spread the love
Woe 13 maart 2019 

20:00 @ ENTR  | GRATIS

Ange Kumbi King 1 de Bundes’ is schilder en griot. Wat hij doet, komt voort uit het leven. Het leven met al zijn emoties, zijn vreugde, zijn verdriet, zijn alles. Persoonlijke ervaringen en herinneringen hebben de motieven van zijn kunst gevormd.

Zijn werk is een uiting van hoe het eraan toe gaat in Kinshasa en hij behoort zo tot de zogenaamde ‘stadsschilders’ van Kinshasa.

Dit icoon van de populaire hedendaagse Congolese schilderkunst woont in Duitsland, maar hij stelt wereldwijd tentoon: Kinshasa, Parijs, Berlijn, New York, Wenen, Kopenhagen, Dar es Salaam, Brussel, Londen, Tokyo, Beijing, Namur en nu ook in Gent!

De kunstenaar speelt naar aanleiding van de start van de tentoonstelling een solo concert in ENTR. Voor de gelegenheid zullen er enkele Congolese gerechten worden toegevoegd aan het menu: reserveer tijdig uw tafel!

De Expo RDCONGO loopt van 13 maart t.e.m. 15 april 2019.

 

Info: https://decentrale.be/nl/agenda/muziek/rdcongo-ange-kumbi 

De Centrale | intercultureel centrum | Kraankindersstraat 2 – 9000 Gent

+32 (0)9 265 98 28 | decentrale@gent.be | www.decentrale.be

Inkom Concertzalen | Ham 72 (glazen deur)

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!