De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Rassenhaat misbruikende dwepers moeten gstopt worden

Rassenhaat misbruikende dwepers moeten gstopt worden

maandag 19 september 2016 17:58
Spread the love
 
 
 
NEW YORK / GENÈVE (19 September 2016) – In veel landen worden de verdedigers van morele waarden opzij gezet door ras-misbruikende dwepers die proberen macht te verkijgen door met vooroordelen en bedrog te zwaaien ten koste van de meest zwakken. De Hoge Commissaris voor de Mensenrechten, Zeid Ra’ad Al Hussein heeft dit vandaag, maandag gezegd tijdens de VN top voor Vluchtelingen en Migranten in New York. 
 
 
Geachte Presidenten,  
Secretaris-Generaal,  
Excellenties,  
 
Dit zou geen comfortabele top moeten zijn.  
 
Terwijl het leiderschap van de Secretaris-Generaal, en zijn mooie rapport, erkend zou moeten worden door iedereen, net als de bewonderenswaardige moeite, gedaan door Ierland en Jordanië, om een politieke consensus te bereiken – deze top mag niet gereduceerd worden tot speeches en interviews om je goed bij te voelen, een beetje zelf-felicitatie en we gaan weer verder.  
 
Wanneer miljoenen mensen de uitnodiging van de vrijheid alleen zien door het flapper ende canvas van een tent. Wanneer ze hun kinderen en hun bezittingen op hun rug dragen en honderden, misschien wel duizenden mijlen lopen. Wanneer zij en hun families de verdrinking riskeren en verkrampt worden vastgehouden in weerzinwekkende detentie centra en, eenmaal vrijgelaten, misbruik door assistent en xenofoben. Dan is er geen reden tot gemakzucht. 
 
De bittere waarheid is dat deze top bijeen geroepen is omdat we voor het grootste deel falen. We falen de mensen van Syrië, die al zo lang lijden, door de oorlog niet in de kiem te smoren. We falen anderen in nu chronische conflict zones om dezelfde reden. We falen miljoenen migranten die veel meer verdienen dan levens. Gemarkeerd van de wieg tot het graf door vernedering en wanhoop.  
 
Het is beschamend dat de slachtoffers van verschrikkelijke misdaden meer moeten lijden door ons falen om hen bescherming te bieden. Het is afschuwwekkend dat wanhopige vrouwen, mannen en kinderen gebrandmerkt kunnen worden als misdadigers en maandenlang vastgehouden kunnen worden, zelfs jarenlang, schade toevoegend aan hun lichamelijke en mentale gezondheid. 
 
Wij kunnen dit veranderen. Hier bij deze top, samen: respect, veiligheid en waardigheid voor allen. Maar niet als de verdedigers van wat recht en goed is in te veel landen opzij gezet worden door ras-misbruikende dwepers die proberen macht te verkrijgen of te behouden door met vooroordelen en bedrog te zwaaien, ten koste van de meest zwakken, en uiteindelijk zelfs van hen die ze in het begin steunen.  
 
Een epidemie van amnesie ligt aan het hart van de morale ineenstorting op bepaalde gebieden. Velen lijken de Twee Wereldoorlogen vergeten te zijn, wat er gebeurt als angst en boosheid opgestookt worden door halve waarheden en duidelijke hele leugens. Een dikke wolk van haat bouwt zich op. De pin is getrokken, de timer is los en het rendez-vous van de mensheid met de “demon van de wereldgeschiedenis” wenkt ons weer.  
 
De dwepers en de bedriegers, door hun tegenstand van het meer delen van verantwoordelijkheden staan ze scheuring voor. Sommigen van hen kunnen heel goed aanwezig zijn in deze zaal vanochtend. Als dat zo is zeggen wij u: wij zullen doorgaan met u publiekelijk bij naam te noemen. U mag dan al snel weglopen uit deze zaal. Maar niet van de bredere berechting van “We the people”’ ‘Wij, het volk,’ het volk van de hele wereld – niet van ons.   
 
 
 
Bronvermelding:UN Human Rights, Gone Native Translations 
 
 
 

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!