De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Rahul Gandhi (voorzitter congrespartij) gaat in beroep

Rahul Gandhi (voorzitter congrespartij) gaat in beroep

donderdag 6 april 2023 22:31
Spread the love

Rahul Gandhi is voor twee jaar veroordeeld omdat hij ‘Modi een naam voor dieven noemde’ in 2019. Op 3 april ging hij tegen zijn veroordeling in beroep. Hij zou kunnen vrijgesproken worden of hij zou een borgsom kunnen betalen, dit zijn de laatste twee mogelijkheden die hem nog resten.

Rahul Gandhi is een afstammeling van de Gandhi-Nehru clan, het lijkt erop dat Modi (eerste minister van de BJP) hun dynastie wilt uitroeien. Priyanka Gandhi, zus van Rahul, was mee in Surat om het beroep aan te teken, hierdoor kon zij al in de aandacht lopen. Drie weken geleden werd Rahul veroordeeld voor twee jaar gevangenisstraf. Op drie april tekende hij beroep aan in Surat en op veertien april zal hij zich moeten gaan verdedigen.

Hoe raar het ook mogen klinken, Rahul is de belangrijkste oppositiekandidaat van Modi. Het is hij die de band tussen Tycoon Adani (transport, infrastructuur en havens) en Modi bekend maakte samen met een Zwitsers onderzoeksbureau: Andani investeert en Modi haalt de stemmen binnen. Er is een rechstreeksverband gevonden tussen de politieke activiteiten van Modi en de investeringen van Andani.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!