De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Radio Mukambo 449 – Let the groove fly!

dinsdag 12 mei 2020 14:07
Spread the love

Op hun debuut Alewa (cd van de week) brengen de jongemannen van Santrofi een nieuwe golf van hedendaagse highlife rechtstreeks vanop de straten van Accra, Ghana. De acht muzikanten rond bassist en producer Emmanuel Ofori zijn diep geworteld in vintage Ghanese highlife-muziek, met invloeden gaande van de razendsnelle puls van high-dance uit de jaren 70 over highlife-funk tot de polyritmische beats van afrobeat. Uit bij Outhere Records.

Santrofi is een zeldzame en kostbare vogel in de Akan-mythologie, te herkennen aan zijn felle kleuren en vier vleugels. De vogel is zo uniek dat er niet op gejaagd mag worden. Als je probeert de vogel te vangen, krijg je pech. Als je hem ziet en weg laat vliegen, kun je veel geluk en fortuin verwachten. Dus laat de vogel vliegen!

Radio Mukambo serveert ook eigentijdse afrobeat van Bantu, Break Ya Bones en Batunga & the Subprimes. We luisteren naar nieuwe reggaesingles van Frassman Brilliant (Jamaica), Blakkamoore (Guyana) & Jamaican Jazz Orchestra (Beljam) en eindigen met Latin beats van La Perla (Colombia) en Nakury & Barzo (Costa Rica).

Vanaf nu kan je Radio Mukambo ook steunen via www.mukambo.be/support

CD of the week: Santrofi – Alewa

Tracklist:

 1. Santrofi – Odo Maba

 2. Frassman Brilliant feat. Jubba White – Concrete Jungle

 3. Blakkamoore – Mash Down Georgetown

 4. Jamaican Jazz Orchestra – Hold The Phone

 5. The Selenites Band – Yekatit (Funky Bijou RMX)

 6. Sweet Talks – Angelina

 7. Santrofi – Cocoase

 8. Break Ya Bones Afrobeat Orchestra – Taller

 9. Bantu – Disrupt The Programme

 10. Bantu – Niger Delta Blues

 11. Batunga & the Subprimes – Gates of Ouantou

 12. La Perla – Guayabo

 13. Nakury & Barzo – Para Mi Gente

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!