De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Quiz voor snoezelruimte: neem deel!
Tijdingen, Snoezelruimte, Vrije Kleuterschool Westdiep -

Quiz voor snoezelruimte: neem deel!

maandag 14 februari 2011 18:59
Spread the love

De Vrije Kleuterschool Westdiep nodigt iedereen uit, gelegenheidsploegen en die-hard-quiz fanaten, Oostendenaars en ver daarbuiten, om van deze quiz te komen proeven. Zo wordt het aangekondigd: “Wij doen beroep op organisatoren met ervaring. Wie herinnert zich niet de MSquiz met An en Hans. Zij zorgen ervoor dat iedereen zijn gading vindt. Er zijn doordenkertjes, anekdotes en observaties van het moment. Je hoeft geen krak te zijn, we zijn niet op zoek naar de slimste mens.  Graag quizzen en daarmee een goed doel sponsoren is voldoende. Je neemt deel met een groepje van vier. Aarzel niet als je alleen bent, want ook de avond zelf worden groepen samengesteld.” Voor de eerste drie groepen zijn er waardevolle prijzen! De quiz gaat door op vrijdag 25 februari 2011 in Duin en Zee, Fortstraat 128, Oostende. Start om 20 uur. Deuren open vanaf 19.30 uur. Inschrijven vooraf de kleuterschool www.westdiep.be  of  via hans@teamcorleone.be. Meer info over de quiz is ook te vinden op www.westquiz.be.

De opbrengst van deze quiz gaat volledig naar de droom van het schoolteam in de Westdiep Kleuterschool. Zij dromen van de inrichting  van een snoezelruimte op school. Snoezelen is een term die uit de zorgsector komt. Het woord snoezelen kan verbanden oproepen met zorgzaamheid, veiligheid, ontspannen zijn. De term snoezelen is een samentrekking van snuffelen en doezelen. Snuffelen staat hierbij voor de het actief waarnemen van zintuiglijke waarnemingen zoals licht, geluid, geur, smaak. Doezelen staat voor de overgave aan een warm en behaaglijk gevoel in een veilige omgeving. Een snoezelruimte is dus een sfeervolle ruimte, voorzien van verschillende zintuiglijke prikkels, waarin het kind tot rust kan komen. Deze ruimte wordt vaak gekenmerkt door stilte of rustige muziek, dimlichten, gordijnen, fleece-dekens en ballendekens, lichtslingers, lavalampen, kussens en instrumenten enz.
 

take down
the paywall
steun ons nu!