De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

maggie de block

Pure Maggie in de senaat.

vrijdag 10 januari 2014 21:28
Spread the love

Deze week kwam ‘onze’ Maggie in de senaat in aanvaring met Zakia Khattabi (Ecolo) inzake haar uitspraken in een VTM-interview en een bij ‘De Wereld Morgen’ verschenen artikel die de meer duistere kant van deze godin in helder daglicht plaatst.

De Block raakte behoorlijk opgewonden en vond het niet kunnen dat haar woorden in de mond werden gelegd die ze effectief eerder had uitgesproken. Door een waarschijnlijk stijgende bloeddruk raakte ze zelfs even de controle over zichzelf kwijt en ging zich meer en meer als ongeleid projectiel gedragen.

Maggie wordt ons al enige tijd aangeprezen als een rots in de branding, een golfbreker in de politiek dit flink aangedikt door bijna het volledige politieke spectrum Van Di Rupo tot uiteraard Gwendolyn Rutten. Ook de pers verrijkt zich letterlijk aan deze verheerlijking. Bron en feiten hebben het moeten afleggen tegen winst en omzet.

De Block spartelde in het wijwatervat en schreeuwde voor wie het horen wou ‘dat ge De Wereld Morgen’ toch moeilijk een objectieve bron aan informatie kan noemen. Los nog van het feit dat deze laatste paard en kar noemde en door verwijzing naar de nodige linken ook de objectiviteit aantoonde kan je alsnog stellen dat ‘De Wereld Morgen’ minstens ‘een bron’ aan informatie blijft daar waar de bronnen van de resterende media blijkbaar droog zijn komen te staan.

Groot was mijn verbazing dan ook toen ik deze morgen ‘De Standaard’ kocht en moest vaststellen dat aan deze toch wel grove ontkenning van de waarheid door een minister die ons verkocht wordt als iemand die met chirurgische precisie de wet toepast geen enkele aandacht geschonken werd.

Een godin in haar huidige status van verheerlijking op de voorpagina in een slecht daglicht plaatsen kan lezers kosten en zou bovendien een einde maken aan de winstmarges die nog in het verschiet liggen door gewoon consequent de waarheid te onderbelichten.

Zelfs wanneer in Griekenland de meeste kranten onderdoor zijn gegaan en de overheidszender uit de ether is gehaald blijft onze media afwezig in protest. Astrid Bryan en Lesley Ann Poppe hebben de plaats ingenomen. Wist je trouwens dat de Filipijnse maîtresse van den John sinds de storm op de Filipijnen onvindbaar is?

 Leuk nieuws toch voor de lezer!? De customer satisfaction resultaten zijn beter dan ooit en de bonussen kunnen dus door deze objectieve criteria weer wat opgetrokken worden. Zelfs voor Yves Desmet is het leven te kort geworden om nog slechte wijn te drinken. Die vraagt zich vandaag liever af wat er mis is met een democratische stemming binnen het provinciebestuur van Open VLD en prijst de twee koningskinderen de hemel in voor hun reeds indrukwekkend palmares.

take down
the paywall
steun ons nu!