Pure huichelarij

Pure huichelarij

zaterdag 8 februari 2020 14:56

Wederom worden de woorden van de Qur’an keihard de waarheid: “ … Hij (Allah) verordende voor jullie de religie welke Hij aan Noeh’ (Noah) opdroeg en hetgeen Wij aan jou geopenbaard hebben (o Moh’ammed) en wat Wij opdroegen aan Ibraahiem (Abraham), Moesaa (Mozes) en ‘Iesaa (Jezus), (zeggende): ‘Onderhoud de religie en raak daarin niet verdeeld!’ … [Soerat as-Shoeraa (42), aayah 13.] 

 

Zelfs over de rechten van broeders in de Islam, zoals de Palestijnen, is de Ummah verdeeld, sterker nog er zijn zelfs moslimlanden, Egypte, Saoedi-Arabië, Golfstaten, die openlijk de kant kiezen van de VS en Israël en niet de kant van hun broeders in Palestina, alleen om veilig te staan tegenover de broeders van Iran. Dit kan niet anders genoemd worden dan huichelarij in de meest pure vorm. 

 

In zijn opiniestuk sprak Ludo de Brabander over het verlanglijstje van de bezettende macht van Palestina, dat in zijn geheel in ‘De Deal van de Eeuw’ is opgenomen: annexatie van de illegale nederzettingen op de West Bank en in de grensstreek met Jordanië; de erkenning van Al Quds als de hoofdstad van de bezetters van Palestina; een gedemilitariseerd Palestina met beperkte soevereiniteit en zonder enige controle over luchtruim en buitengrenzen; het opgeven van de terugkeer van ‘Palestijnen in den vreemde’; het opgeven van de basisprincipes van het internationaal recht en het opgeven van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. In feite dus de opdracht om de Palestijnse rechten op te geven en Palestina van de kaart te vegen.  

 

Vind je het gek dat de Palestijnen massaal het plan hebben verscheurd en gezegd dat het tegen alle Palestijnse rechten indruist en zelfs tegen internationale afspraken? Hebben Kushner c.s. dan helemaal niets begrepen van wat er allemaal speelt in het Midden Oosten, ondanks het feit dat er zowat op welke vierkante meter een Amerikaans basis is te vinden, een oorlogsvliegtuig en dito schip en her en der laboratoria en posten van het westen zijn waar te nemen. 

 

Als het andersom zou gebeuren dan staat het hele westen op zijn achterste poten, inclusief Nederland en België, die overigens beide zich hebben geschaard achter de Kushner c.s. ‘Miskleun van de Eeuw’. Op het moment dat president Erdogan of de Arabische wahabisten enige invloed krijgen in Nederlandse moskeeën of scholen middels subsidie, dan zijn de Nederlandse politieke poppen aan het dansen, met (extreem) rechts als leider van de politieke danspartij. Want de Islam in Nederland dat kan niet volgens Wilders c.s. (lees bijvoorbeeld eens al de artikelen die over dit onderwerp gaan), en de Nederlandse politiek heeft niemand in Turkije en Saoedi-Arabië wat gevraagd, dus dat het gebeurt is onmogelijk. 

 

En dat is nu juist wat er met het “Misbaksel van de Eeuw’ is gebeurd; niemand heeft de Palestijnen benaderd over de natte droom van Kusher c.s. Misschien dat er eentje is benaderd, nl een Palestijn die in het buitenland zit, mogelijk in Saudi-Arabië, die straks de stroman gaat worden van Trump en c.s. als ze het Kushner plan doorgedrukt hebben, nl. Mohammed Dahlan. Het gerucht gaat dat Dahlan heeft onderhandeld met de VS en de bezettende macht over de controle van Gaza in augustus 2005. “ … Hij staat erom bekend goede banden te hebben met het Egyptische leiderschap en de Amerikaanse regering, door zijn banden met de CIA. Dahlan bouwde een leger van minstens 20.000 man op en ontving hulp van CIA-ambtenaren om hen te trainen … “ (vertaald van The Electronic Intifada). 

 

Aan de andere kant worden Palestijnen die de waarheid willen zeggen, de mond gesnoerd door de bezettende macht, zoals Sheikh Raed Salah: “ … De schijnbaar eindeloze inspanningen van Israël om Sheikh Raed Salah het zwijgen op te leggen, zijn allemaal bedoeld om de weg vrij te maken voor het controversiële vredesplan dat bekend staat als de “deal van de eeuw” zonder tegenstand binnen Israël, zo beweert de advocaat van de iconische Palestijnse gemeenschapsleider.
In een exclusief interview met Anadolu Agency zei Khaled Zabarqa dat Israël de afgelopen twee jaar van plan was om elke verschijning door Sheikh Salah te verbieden vanwege zijn vermogen om de Palestijnen te mobiliseren om elk Israëlisch plan dat de Palestijnse rechten in Jeruzalem wil beëindigen, te verwerpen … “ (vertaald van KhamakarPress.com)

 

En de Nederlandse regering, bij monde van minister Kaag, staat achter de ‘Miskleun van de Eeuw’ als er gezegd wordt: “We verwelkomen uit principe iedere impuls.” Maar het gaat verder, daar Elsevier Weekblad kopt met het artikel “Palestijnse ‘dagen van woede’: geweld laait op om plan voor vrede met Israël”. De schrijver Matthijs van Schie neemt u mee middels verhalen over gewelddadige rellen op de West Bank en in Al Quds en er zouden diverse aanslagen zijn gepleegd. Maar wat meneer Van Schie dan maar even voor het gemak vergeet te vertellen, zijn de diverse aanslagen van de raketten, drones en oorlogsvliegtuigen van de bezetters van Palestina; hij vergeet ook te vertellen over de moorden op drie jongeren binnen 24 uur die meeliepen in demonstraties; hij noemt maar even niet de aanvallen op de (internationale) pers; en zeker worden de verhalen van marteling van jongeren in gevangenissen weggelaten net als de treiter partijen van kinderen die naar school willen gaan of de irritante arrestaties van moslims die willen bidden in de Al Aqsa Moskee. 

 

Nee, alles wat beschreven wordt, gaat maar één kant uit en dat is dat koste wat kost het ‘Misbaksel Plan van de Eeuw’ geïmplementeerd moet worden met of zonder steun van de Palestijnen. Als de huidige leiding niet meewerkt, wordt er iemand van uit het buitenland gehaald en als veredelde stropop neergezet in een buitenwijkje van Al Quds wat dan de hoofdstad van Palestina moet gaan worden, zonder enige rechten en onder continu toezicht van de huidige bezetters met hun Arabische en Amerikaanse kompanen. 

 

Het is pure huichelarij en dat valt dan weer zwaar tegen van moslims die zeggen dat ze de Qur’an, de Sunnah en de Hadith plegen te volgen. Zeg t.o.v. Allah w’Allah zonder daarbij een rood hoofd te krijgen van schaamte. Lees de Qur’an maar eens beter over hoe om te gaan met je broeders in de Islam. 

 

© KhamakarPress / 08.02.2020

Deal van de eeuw

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!