De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

pubers

pubers

zondag 12 oktober 2014 21:09
Spread the love

Ik heb een puberzoon,de laatste kind in huis.We hebben een goede band met elkaar maar bespreekt zijn problemen ook met zijn zussen ,en geven vaak ander advies wat dan ook verkeerd overkomt hier.En dus ook ik zwaar op proef word gesteld.

Al een paar keren aan zijn zussen gevraagd niet met bepaalde zaken hier te gaan bemoeien maar helaas,..me zoon houd zich verders wel aan de afspraken maar heeft nu een bepaalde mening meegekregen van een van zijn zussen.Hij is nu 16 jaar en hoeft dus niet meer zoveel te luisteren naar wat ik hem vraag of opdraag.Volgens een van zijn zussen is die volwassen genoeg en kon die bepalen wat die wilt.

Helaas heb ik hem uitgelegd dat dit niet zo is.Zolang die onder mijn dak woont heeft die nog zekere zin respect te tonen voor zijn moeder en nog aan bepaalde regels te houden.

Maar zijn zus heeft daar andere ideeën over terwijl ze niet meer thuis woont maar samenwoont .Al wel proberen aan haar uit te leggen dat ik de verstandhouding met haar broertje niet kapot wil zien gaan en dat het zover goed ging en dat ook wil houden zo.

Mijn zoon is een makkelijke puber.Waren mijn dochters niet gingen tot het uiterste.Ik kan met me zoon goede compromissen   sluiten helaas als een van zijn zussen zich ook mee bemoeid dan loopt het spaak hier.Krijg het als moeder gewoon niet uitgelegd waardoor er dan onnodige spanningen zijn in huis.En mijn dochters dan het handje van weg hebben om zich dan terug te trekken en ik met brokstukken zit.

Gisteren al duidelijk gemaakt dat ik dus nog altijd wel de moeder ben maar er beter moet gecommuniceerd worden want dat die niet a .iets doet en b. met zijn zussen gaat overleggen en mij niks zegt.Dus op dat punt moet er nog een en ander veranderd worden,want verders heb ik geen problemen met me zoon.Ik wou dat al mijn kinderen zo waren als hij behulpzaam en lief maar af en toe tja,..denk dat alle ouders in het haar zitten als je pubers in huis hebt.Het is een stukje geven en nemen.

take down
the paywall
steun ons nu!