De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Protesten wereldwijd geven een blik op een mogelijk toekomstscenario.

zaterdag 18 september 2021 21:07
Spread the love

 

De media willen u niet op ideeën brengen en berichten slechts beperkt over de manifestaties wereldwijd tegen de lockdown, coronapas en verplichte vaccinaties. De mensen die demonstreren zijn antivaxers en/of mis geïnformeerd. Door een karikatuur van de demonstraten te maken, het gedeeltelijk te negeren, te minimaliseren en het apolitieke karakter doen de protesten wat denken aan die van in de DDR eind jaren ’80.

 

U zal het misschien niet vernomen hebben via de media maar gisteren waren er protesten en weg blockades in Australië -het land van de eeuwige lockdown- waarbij de dienstdoende politieambtenaren overruled werden door manifestanten.(1) In Slovenië kwamen zo’n 8.000 mensen samen aan het parlement nadat een uitgebreide coronapas werd aangekondigd.(2) Diezelfde dag berichte VRT over de invoering van de pas in Slovenië ‘dat er weinig protest is tegen de pas’. Zelfs in het altijd rustige Zwitserland werd deze week het waterkanon van onder het stof gehaald bij protesten tegen de coronamaatregelen.(3) In Italië en Frankrijk zijn er de wekelijkse protesten op zaterdag. Nu reeds voor de 10de keer op rij kwamen tienduizenden Fransen op straat. Dit is niets alledaags, dit is geschiedenis. Al moet gezegd dat in Frankrijk het vuur wat lijkt te verdwijnen en het aantal demonstranten de laatste weken daalt (maar nog steeds meer dan 100.000 mensen). Ook in Duistsland lijkt het aantal protestanten te dalen terwijl er in Nederland dan weer een stijging is na de invoering van de coronapas.

 

De glazen bol. 

Niet dat ik mezelf zo serieus neem, maar ik waag me toch op een blik in de glazen bol.

Ofwel ebt de corona pandemie/hysterie langzaam weg. Steeds meer mensen laten het los en alles wordt min of meer weer als vanouds. Files, klimaat, een staatsgreep hier of daar. De wereld zoals we die kende.

Maar ik hecht meer geloof aan een ander, minder rooskleurig scenario. In dat scenario krijgen verschillende wetenschappers (4) gelijk die onafhankelijk van elkaar tot de conclusie komen dat massavaccinatie in het midden van een epidemie met dit type vaccins tot gevaarlijke varianten leidt. Ik kan als leek enkel maar op mijn gevoel afgaan en dat zegt dat deze wetenschappers het min of meer aan het rechte eind hebben. Ik ben mijn geloof in het mainstream verhaal verloren omdat er met geen woord wordt gerept over natuurlijke immuniteit en omdat nu ook tieners gevaccineerd worden tegen een ziekte die hen niet treft (in tegenstelling tot bijvoorbeeld polio waar een vaccin wel nuttig is voor hen). Maar goed, wie ben ik om daarover een mening te hebben?

In dit somber scenario zullen de wetenschappers die het woord voeren en de politiek zo lang als mogelijk de schuld op de ongevaccineerden steken. Eigenlijk is dat momenteel al aan de gang.  Hierbij worden opnieuw onwetenschappelijke zaken vermeld zoals ongevaccineerde medemensen die een gevaar vormen voor gevaccineerde medemensen. Alsof ongevaccineerden per definitie besmet zijn met corona en gevaccineerde per definitie niet.

 

Wie profiteert van de chaos?

Doordat het virus zal muteren om het vaccin te omzeilen zal de spanning in wat ooit een samenleving was nog verder toenemen. De politiek kan niet zeggen dat ze fout waren met de massavaccinatie want dat betekent ongezien gezichtsverlies. Hetzelfde geldt voor de dominante wetenschappers en in iets mindere maten voor de media. Zij zullen zo lang mogelijk hun falende beleid proberen verdedigen. De protesten zullen groter en gewelddadiger worden en dat laatste is voor het dominate verhaal een opportuniteit om de tegenbeweging te criminaliseren. Door de protesten, maar vooral door de druk op de ziekenhuizen en economische crisis heerst er chaos. De EU zal met plan waaronder speciale eenheden de rust proberen doen wederkeren in landen die de controle over de protesten kwijt raken. In de VS zal Trump terug aan de macht komen in een uit elkaar vallend land. Rusland en China zijn de lachende derde. Bij hen blijft het rustiger (daar werd immers met een andere type vaccin gewerkt). Door de langdurige crisis zijn er tekorten. Het World Economic Forum en de Wereldbank schieten te hulp. Maar dat wel onder hun voorwaarden. The Great Reset is een feit. Na enkele jaren keert de rust terug en leven we in een andere wereld dan die van de jaren ’10.

Of dat allemaal zomaar zal lukken, in het geval moest dit scenario blijken kloppen, is nog maar de vraag. We zien vandaag al dat zowel extreemrechts als radicaal-links goed vertegenwoordigd zijn onder de protestanten. Aangezien The Great Reset een vergaande vorm van globalisering inhoud zal vanuit deze twee stromingen weerstand komen. Zij kunnen mogelijks profiteren van de chaos en van het falen van het globale liberalisme. Zij worden niet verantwoordelijk gehouden voor het gevoerde beleid en genieten zo meer vertrouwen dan de oude politieke partijen uit het centrum. De anti-globalisten, links en recht, zullen dus een alternatief proberen bieden op de crisisovername door de EU, het WEF en de Wereldbank.

 

Wij zullen zien.

 

 

 

 

 

 

 

(1)https://www.youtube.com/watch?v=sj6XxNjPUek

(2) https://www.youtube.com/watch?v=Yi4xtDvbe4Q

(3) https://www.youtube.com/watch?v=m3FREIrW8Kw

(4) Van den Bossche, Montagnier, Perronne (allen met dikke CV, zeker ook de laatste)  https://www.emedevents.com/speaker-profile/christian-perronne

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!