De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Protest tegen het Israëlisch verbod om binnen Israël de BDS-campagne te steunen.
Israël, Intal, Dexia, Illegale kolonies, YouTube, Coalition of Woman for Peace (CWP) -

Protest tegen het Israëlisch verbod om binnen Israël de BDS-campagne te steunen.

dinsdag 5 april 2011 12:05
Spread the love

De Coalition of Women for Peace (CWP) uit Israël is geen onbekende bij intal. Het is deze organisatie die de website ‘Who Profits from the occupation’ onderhoudt. De CWP leverde een essentiële bijdrage bij het vinden van de bewijzen dat Dexia in de kolonies investeert, en blijft investeren.

De Israëlische overheid kan het maar matig appreciëren dat er binnen Israël protest is tegen de bezetting van Palestina. Ze proberen alle organisaties, en individuen, die dit doen dan ook de mond te snoeren. Om dit te overgieten met een democratisch sausje willen ze dit wettelijk regelen, bijvoorbeeld met de ‘Boycott Prohibition Bill’.

De CWP blijft echter niet bij de pakken zitten en lanceerde een tegencampagne. Hieronder het eerste filmpje van wat een reeks van 5 moet worden. De moeite waard om ruim te verspreiden. Niet?

http://coalition.s482.sureserver.com/?lang=en

http://whoprofits.org/

http://www.coalitionofwomen.org/?p=1933&lang=en

http://www.youtube.com/watch?v=pMEGuJe1dtY&feature=player_embedded

Bron : Mario Franssen  / Intal

Luc Schrijvers is lid van Intal

take down
the paywall
steun ons nu!