De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Proces in kortgeding gepleit in Brussel

Proces in kortgeding gepleit in Brussel

maandag 8 februari 2016 22:44
Spread the love

Maandag 8 februari, justitiepaleis Brussel, onder internationale belangstelling  wordt in kortgeding  gepleit tegen de heropstart van de scheurtjesreactoren Doel 3 en Tihange2. Uitspraak binnen ten laatste één maand.  “Die twee reactoren terug opstarten om puur commerciële redenen terwijl dat een levensgroot risico inhoudt voor talrijke burgers is onverantwoord en schandalig”. Zegt Pierre Chomé de advocaat van Nucleair-Stop-Kernenergie.

Ongeacht hoe je persoonlijk staat tegenover kernenergie, in dit proces gaat het afwegen van het commercieel belang van Electrabel tegen de mogelijke nucleaire schade voor tienduizenden omwonenden tot een paar miljoen, laat staan heel België en de buurlanden. Waren deze scheurtjes ontdekt bij de bouw van de reactoren, dan waren zij nooit in gebruik genomen. Waarom nu dan wel?

Een proces in kortgeding wordt gevolgd door een proces ten gronde. Dus ten laatste 8 maart zal de vzw Nucleair-Stop-Kernenergie haar aanklacht ten gronde indienen. Maar ditmaal ondersteund door tientallen individuele burgers uit heel België. Je kan je hier bij aansluiten.  Als mede-eiser in het proces. Zie de specifieke website http://not2d3.be . Maar je kan ook fantastische steunen met een gift om de proceskosten te dekken. BE98 5230 8078 3493 op naam van: Nucléaire Stop Kernenergie VZW (geef een mailadres op om je op de hoogte te houden)

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!