De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Problemen met olielek zijn niet voorbij !
Milieu, Golf van Mexico, Olieramp, The Deepwater Horizon, Amerika's -

Problemen met olielek zijn niet voorbij !

maandag 19 juli 2010 10:18
Spread the love

 

Admiraal Thad Allen, die namens de Amerikaanse overheid het bestrijden van de olieramp in de Golf van Mexico coördineert, heeft de oliemaatschappij BP opdracht gegeven binnen 24 uur een plan in te dienen voor het heropenen van de bron omdat er aanwijzingen zijn dat de kap, die sinds eind vorige week op de lekkende oliebron werd geplaatst, lekt.

Indien dat waar zou zijn  moeten de kleppen in de kap zo snel mogelijk worden opengezet, schrijft Allen aan de top van BP. Enkel zo kan worden vermeden dat zich een groter lek op een lastigere plaats manifesteert.

De olie die vrijkomt bij het openen van de kleppen moet in schepen opgevangen worden, maar het gaat een paar dagen duren voordat daarmee kan worden begonnen.

Bron : Admiraal Thad Allen (Amerikaanse overheid ) / Express.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!