De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

PrimeTime Group promoot N-VA

PrimeTime Group promoot N-VA

woensdag 19 juni 2024 10:59
Spread the love

Ik heb een groot probleem met het gratis reclameblad Passe Partout dat uitgegeven wordt door de PrimeTime Group en verschillende edities heeft: Aarschot, Leuven, Diest, Oostrand, Tienen. De groep, die ook nog Rondom Beveren, Rondom Sint-Niklaas, De Omroeper en Thema uitgeeft, is in handen van Wouter Van Melkebeke, de echtgenoot van Katrien Houtmeyers, die zopas opnieuw verkozen werd als N-VA-Kamerlid. Houtmeyers is overigens een van de oprichters van de PrimeTime Group.

Zo was er in de laatste week voor de verkiezingen er in de Passe Partout-bladen enkel aandacht voor Katrien Houtmeyers. Er werden in het blad ook enkel advertenties voor de N-VA opgenomen. De PrimeTime Group geeft ook Leuven Actueel uit en in de maand (van 9 mei tot 9 juni) voor de verkiezingen kwam van alle Leuvense kandidaten enkel Houtmeyers aan bod (2x).
https://www.leuvenactueel.be/nieuws/oost-brabant/wijnbouw-in-vlaams-brabant-stijgt-minder-sterk-dan-in-andere-provincies?nid=19079
https://www.leuvenactueel.be/nieuws/oost-brabant/katrien-houtmeyers-n-va-criminaliteit-blijft-een-probleem-in-vlaams-brabantse?nid=19043
Het merkwaardige aan de tweede link is dat het bericht van Houtmeyers over criminaliteit in stations bij Leuven Actueel al op 17 mei gegeven werd terwijl dezelfde tekst in alle Oost-Brabantse Passe Partouts in de week voor de verkiezingen nog eens opgerakeld werd.

Het probleem is dat Passe Partout en Leuven Actueel zich profileren als een gewoon journalistiek product. Er is overigens zeker bij Leuven Actueel een goed menende redactie. Ik heb ook alle vertrouwen in de onafhankelijkheid van Bart Mertens als columnist in de Leuvense editie van PP. Op momenten dat het erop aankomt – zoals net voor de verkiezingen – is de greep van de N-VA echter duidelijk en maakt de partij er misbruik van. Ook andere partijen maken overigens gebruik van een ogenschijnlijk onafhankelijk nieuwsorgaan om hun boodschap meer serieux te geven. Ik denk hierbij aan het online V-Nieuws van het Vlaams Belang.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!