De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Post.nl ontslaat racistische chauffeur/Reactie op Frontaal Naakt ”Lekker NSB’en”

Post.nl ontslaat racistische chauffeur/Reactie op Frontaal Naakt ”Lekker NSB’en”

vrijdag 16 december 2016 06:22
Spread the love

POST.NL ONTSLAAT RACISTISCHE CHAUFFEUR/REACTIE

OP FRONTAAL NAAKT ”LEKKER NSB’EN”

ZIE OOK

http://www.astridessed.nl/post-nl-ontslaat-racistische-chauffeurreactie-op-frontaal-naakt-lekker-nsben/

FRONTAAL NAAKT/LEKKER NSB’ENPETER BREEDVELD13 DECEMBER 2016

http://www.frontaalnaakt.nl/archives/lekker-nsben.html

RTL NIEUWSCHAUFFEUR POST.NL BAAN KWIJT NA RACISMEOP FACEBOOK12 DECEMBER 2016

http://www.rtlnieuws.nl/editienl/chauffeur-baan-kwijt-bij-postnl-na-racisme-op-facebook

TELEGRAAFPOST.NL ONTSLAAT CHAUFFEUR OM HAATBERICHTTELEGRAAF
http://www.telegraaf.nl/binnenland/27213062/__PostNL__ontslag_om_haatbericht__.html

REACTIE FRONTAAL NAAKT [PETER BREEDVEKLD]

FRONTAAL NAAKT/LEKKER NSB’ENPETER BREEDVELD13 DECEMBER 2016

http://www.frontaalnaakt.nl/archives/lekker-nsben.html

MIJN REACTIE OP FRONTAAL NAAKT:

GEEN ONTSLAG, WEL SANCTIEDIT IS GEEN ”KLIKKEN”, MAAR OPSTAAN TEGENFASCISTISCHE HAATZAAIERIJ!

IN HET KORT
Deze weerzinwekkende fascuistische uitspraak rechtvaardigtnaar mijn oordeel inderdaad geen ontslag, maar weleen sanctie.En degenen, die dit gemeld hebben, zijn geen”NSB’ers, maar zijn opgestaan tegen het onrecht!

UITLEG:
Eerst dit.

Historisch besef heeft Frontaal Naakt [PeterBreedveld]  nietNSB’ers reken ik toch eerder onder extreem-rechtselieden, die de waarden [om het maar even globaalte zeggen] van humaniteit en  gelijkheid aanvallen.Maar natuurlijk bedoelt hij dat klikken.Moet hij toch een andere term dan ”NSBer kiezen]
ONTSLAG EN RACISTISCHE HAATZAAIERIJ
Nu de inhoud van het artikel:
Heeft goede punten en is zeker het overdenken waard.
Over de reactie van werkgever Post.nl dan [het ontslag]
NIET wat mij betreft dan, over de alerte lieden, die ditweerzinwekkende racisme hebben gemeld.
En hoe weet Frontaal Naakt, dat het hier om een laagopgeleide man gaat.Stigmatiserend vind ik
Er zijn genoeg laagopgeleiden, die het gedachtegoed van Wildersniet lusten.En het is een misvatting te denken, dat zijn electoraat alleenuit laagopgeleiden bestaat.Er zijn genoeg intellectuelen onder, helaas.
ONTSLAG:
Vind ontslag misschien wel een te zwaar middel, benik eens.Ik had het bij een berisping gelaten en bij herhaling….een zwaarder middel

Wel moet men zich realiseren, dat dergelijkmisdadig gescheld maakt dat mensenals Sylvana constant worden bedreigd en beveiligdmoeten worden, dat activisten, die ik goed ken[noem geen naam, weet niet, of ze dat prettig vinden],zodanig werden bedreigd door extreem-rechts geteisem,dat ze beveiliging uit eigen kring moesten regelen.Enzovoorts.

Daaraan moet paal en perk worden gesteld, zeker aangezienlinks alleen al voor een scherp gestelde mening,de bespottelijkste aanklachten/veroordelingen krijgt

http://13-september.nl/definitieve-veroordeling-joke-kaviaar-tot-twee-maanden-voorwaardelijk-wegens-opruiing-strijd-gaat-door/

Terwijl rechts relatief met veel wegkomt

http://www.volkskrant.nl/binnenland/werkstraffen-voor-bestormers-noodopvang-woerden~a4242752/

KLIKKEN?/MELDEN VAN ONRECHT
En ja, ik hou ook niet van ”klikken”, maar dat beschouw ik meer alsstiekeme streken achter iemand’s rug om.Hier is sprake van een fascistische uitspraak, op een social mediumgedaan, die haatzaait.
En ja, dat mag men rapporteren.Had ik ook gedaan, als ik ervan wist.
Je account, alles is controleerbaar.Dus hoezo: Klikken
En natuurlijk, de extreem-rechtse politci komen er -meestal, veroordelingWilders daargelaten, hihihi- ook mee weg en naar verhouding zijn zij gevaarlijker dan dezefascistische loser bij Post.nl
Maar dat betekent niet, dat deze anonieme racist niet moet worden aangepakt.
Alleen ditOntslag is een te zwaar middel en bovendien:Rechtvaardigt deze post in het arbeidsrecht wel ontslag?

MAAR DAT HIJ IS AANGEPAKT/KUDOS!
Weet je, ik ga dit ook plaatsen op de website van Frontaal Naakt

Vriendelijke groeten/Astrid Essed

www.astridessed.nl

http://www.astridessed.nl/wilders-wil-politie-inzetten-bij-sluiten-moskeeen-en-inbeslagnemen-koransfascisme-marcheert/

http://www.astridessed.nl/wilders-pvv-pegida-politiekhet-nederlandse-kromme-huis/

http://www.astridessed.nl/veroordeling-wilderstekst-uitspraak-rechtbankjustice-is-done/

http://www.astridessed.nl/tag/wilders/

LINK EN TEKST ARTIKEL FRONTAAL NAAKT/LEKKERNSB’EN

FRONTAAL NAAKT/LEKKER NSB’EN

http://www.frontaalnaakt.nl/archives/lekker-nsben.html

TEKST:

Iemand schreef op Facebook dat het jammer was dat er bij de aanslag in Istanbul, afgelopen zaterdag, ‘maar’ 29 doden waren gevallen. Maar dat het in elk geval fijn was dat dit weer 29 dode Turken waren die niet meer ‘hierheen’ kunnen komen.

Een hufter, een klootzak, een vieze vuile racist noem ik zo iemand. Maar dat mag niet, want dan ‘kun je alleen maar schelden’, en de ‘tóón’! En de ‘wóórdkeuze’!

Nee, dat is niet fatsoenlijk. Fatsoenlijk is om onmiddellijk, als in een reflex, over zo’n man te gaan klagen bij zijn werkgever, PostNL. Dat is dan ook massaal gedaan en nu is de man zijn baan kwijt.

Ik vind het zielig voor die man. Een simpele ziel met alleen maar lbo, die in een opwelling, misschien met een paar biertjes achter zijn kiezen, iets op Facebook zet en nu ligt, vlak voor kerst, zijn leven overhoop. Dit heeft niet alleen enorme gevolgen voor hem, maar ook voor zijn vrouw en voor zijn kinderen, als hij die heeft.

Moslims deporteren

Ja, het is walgelijk, wat hij schreef. Maar het is zijn mening. De man bracht pakketjes rond. Wat heeft zijn walgelijke mening met zijn werk te maken? Is hij de enige bij PostNL die er dergelijke opvattingen op nahoudt? Het schijnt dat de helft van alle kiesgerechtenden in Nederland straks op Wilders gaat stemmen, die beloofd heeft minder Marokkanen te regelen, die tientallen miljoenen moslims wil deporteren en die van plan is media en justitie te gaan zuiveren. Die rechters bedreigde, in hun gezicht, en daarvoor werd geprezen door de kwaliteitspers.

Ik zie dagelijks veel erger langskomen dan wat deze pakketbezorger schreef. Maar mij wordt voortdurend voorgehouden dat ik de zorgen van deze mensen serieus moet nemen, dat ik naar ze moet luisteren, dat ik ze niet weg mag zetten.

Waarom moet het leven van deze man kapot, terwijl voor Jan Roos, die vrouwen aanrandt en kinderen bedreigt met een kapmes, de rode loper wordt uitgerold? Terwijl Martin Bosma, die journalisten bedreigt, steeds weer ruimhartig een podium krijgt aangeboden in de media om zijn racistische propaganda te bedrijven? Er over Jan Dijkgraaf, die gewoon tweet dat-ie Mounir Samuel gaat verkrachten, wordt geschreven alsof hij een ruwe bolster met blanke pit is.

Ziekelijke neiging

Het is ziekelijk, de neiging van zovelen om subiet te gaan klikken bij iemands werkgever vanwege een omwelgevallige mening. Om wel voortdurend te zeiken over kwalificaties als ‘racist’, ‘hufter’ of ‘domrechts’, maar het volstrekt normaal te vinden om, veilig achter hun computertje, bij wijze van spreken met één druk op een knop, het leven van een arme drommel kapot te maken, zoals onlangs ook bij Mark van Zon, die er in een onbedacht moment een hyperbolisch tweetje over de Wilders-aanhang uitgooide.

Het is een weerzinwekkende praktijk, hier salonfähig gemaakt door GeenStijl en Powned.

Voelt dat nou lekker? Geeft het je een gevoel van macht? Vind je dat nu ‘rechtvaardigheid’ is geschied? Vind je dat de wereld nu een stukje mooier is geworden?

Nee, je hebt de wereld weer wat lelijker gemaakt. Je hebt de kerst van een heel gezin verkloot. Je hebt jezelf de rol van rechter en beul aangematigd. Je hebt je gedragen als een koude klootzak. Je hebt je eigen principes verraden en het erge is dat je je dat niet eens realiseerde tot op dit moment. Dat je jezelf beschouwde als een soort Hannie Schaft, een strijder voor de goede zaak.

Maar de PVV wordt straks gewoon de grootste partij, met of zonder die pakketbezorger.

Racisme en xenofobie

De onverbiddellijkheid waarmee zoveel mensen menen te mogen oordelen en beslissen over het leven van iemand die in hun ogen iets onfatsoenlijks heeft gedaan, is beangstigend. Er is nooit genade, er wordt nooit vergeven. De meute wil bloed zien. Eerst doet ze mee met het koortsachtig opstoken van de moslimhaat, het racisme en de xenofobie, om daarna iemand aan stukken te scheuren die niets anders deed dan zeggen wat zovelen zeggen, alleen net op het verkeerde moment.

Want dat is gewoon wat de PVV’er wil: moslims vernietigen, Marokkanen vergassen, om de ‘tsunami’ tegen te houden waar hij jarenlang voor is bang gemaakt door Wilders en zijn slippendragers op de vaderlandse redacties. Niks verschraling in de zorg en hoge huren.

Moet je zien hoe de Rotterdamse politie over daklozen spreekt, mensen die niks hebben, die in de kou op een stuk karton moeten slapen, en als niks anders gezien worden dan menselijk afval, overlast. Zo kil en harteloos zijn we geworden.

Denk maar niet dat je beter bent dan die pakketbezorger. Misschien ben je zelfs wel erger, want hypocrieter. En behept met een onbedwingbare NSB-mentaliteit.

Laten we de pakketbezorger beschouwen als het kerstlam. Hij is geofferd voor onze zonden. Hij moet boeten voor onze kilheid. Voor de harteloosheid die wij propageren en koesteren.

Fijne kerst alvast.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!