De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Portretten uit Syrië, Fracties #4#
Portret, Syrië, Damascus, Falafel -

Portretten uit Syrië, Fracties #4#

vrijdag 18 maart 2011 10:05
Spread the love

Canadees fotograaf Leyland Cecco reisde in de lente van 2010 door Syrië.Voor Zonder Graten brengt hij enkele veelzeggende portretten uit het Syrische straatleven. U zult bovendien nog van Cecco horen, hij maakt vanaf vandaag deel uit van het Zonder Graten-team.

Met buurlanden als Irak, Libanon, Israël, Jordanië en Turkije situeert Syrië zich in een zone waar conflicten zich de laatste jaren opstapelden. De Syrische president Bashar Assad maakt zich alvast geen zorgen over de Arabische revolutie: “ondanks moeilijkere omstandigheden is Syrië stabiel”, vertelde hij aan de Wall Street Journal. Toch geldt corruptie als één van de grootste problemen in het land.

Na deze brok slecht nieuws kan relativering geen kwaad. Bij deze: een man uit Damascus glinstert nadat hij een broodje-falafel naar binnen werkte.

De foto vindt u hier.

take down
the paywall
steun ons nu!