De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Politiemisdaden ! Oplossing! Aub breng deze blog in grotere aandacht.

Politiemisdaden ! Oplossing! Aub breng deze blog in grotere aandacht.

maandag 14 december 2015 23:28
Spread the love

Zie eerst wat mijn vorige blog zegt.  We zijn een dag later.

Daarnet zag ik “De Afspraak” van heden of gisteren (Canvas online).  De Heer Imade Anouri (groen) wil daartegen iets doen.  Ook hij kan het niet meer aanzien.

Maar hij heeft niet voldoende kennis.  Hij somt wat oplossingen op.  Zonder de grootste oorzaak van die brutaliteiten te kennen.  Ik sta wel achter zijn eis dat de politie na elk incident moet communiceren.  Maar, de redactie heeft een ganse namiddag iemand van de politie uitgenodigd op de set.  Njet.  Walgelijk.  EN schuld bekennend.   Qui ne dit mot, consent.  

De KERNoorzaak, volgens mij, is : de benadeelden dienen geen klacht in uit schrik ( De politie, mijn vriend ?) en vooral omdat ze weten dat de rechter machteloos zal staan. Een groot advocatenbureau legde mij dat haarfijn uit.   Die rechter staat machteloos zonder bewijzen en tegenover de leugens van de agenten.  Is het nog zo dat hun woord prevaleert, dat verdienen ze al lang niet meer!  Er komen geen bewijzen OMDAT  de agenten, intern, niet mogen getuigen tegen een collega. 

De macht van het korps om deze “solidariteit” in stand te houden moet fel verminderd worden.  En de burgemeesters moeten op hun wettelijke verantwoordelijkheid gewezen worden.  Dat lukt echter ook niet.

Ja, ik werkte als een leek onderzoeksjournalist.  Al jaren.  Ik kwam een aantal agenten tegen die die opgedrongen solidariteit zo beu zijn als koude pap.  Ze zien wat collega’s foutief doen en…. willen daartegen optreden  . . als mens.

Wanneer krijg ik the floor?

Louis Marie Lagae

take down
the paywall
steun ons nu!