De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Politie verhindert pers om verdere actie te filmen of te fograferen ..
Brussel, Pers, Agressie door politie, Acties -

Politie verhindert pers om verdere actie te filmen of te fograferen ..

maandag 13 juni 2011 20:11
Spread the love

Politie bepaalt zelf  bij acties wat de kijker op tv of de lezer mag zien   in de krant …

Bij een symbolische actie, naar aanleiding van één jaar zonder regering in België , voerde  het Taal Actie Komitee,  actie aan het Koninklijk paleis in Brussel centrum. De cameraman van VRT legde een gedeelte van de actie op band vast. Maar toen de actievoerders door de politie opgepakt werden , legde een politieman zijn hand op de lens van de camera .  De cameraman van VRT moest stoppen met het filmen.

Voor alle duidelijkheid … ik draag het T.A.K niet in mijn hart ..integendeel …

Dit is maar één voorbeeld en daar zijn nog honderden voorbeelden van hoe politie de pers intimideert …

De politie past deze tactiek zeer veel toe …   

Het gebeurd niet enkel bij  de officiele pers, cameramannen,   fotografen enz… Maar ook de gewone burger  die men ziet filmen met gsm of foto’s zit te maken.  Ze worden bedreigd met  in beslagname van het film of fotomateriaal. De politie doet dit zeer regelmatig , zeker op het moment als de politie tot actie overgaat…. Ik heb het regelmatig zien gebeuren..

Wat heeft de politie eigenlijk te verbergen.  Angst dat de kijker of lezer op foto ziet    hoe de politie de regels aan hun  voeten lapt. Hoe smerig ze uit de hoek kunnen komen tegen over ongewapende actievoerders ? En dat ze met hun gezicht op tv of in krant verschijnen… 

Daarom is het belangrijk dat mensen discreet acties van de politie filmt of foto’s maakt  en  aan de pers bezorgt.

Luc Schrijvers

take down
the paywall
steun ons nu!