De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Politie-infiltratie gecensureerd door YouTube
15 mei-beweging, Spaanse revolutie, YouTube censuur, Politie infiltratie -

Politie-infiltratie gecensureerd door YouTube

zaterdag 18 juni 2011 08:31
Spread the love

Mensen,

Het is erger dan ik dacht. Alle voorpagina’s van de Spaanse kranten brachten gisteren het bericht dat betogers in Barcelona zich te buiten waren gegaan aan gewelddadigheden. Dat was niet het hele verhaal. Wat ze ons niet verteld hebben is dat de politie het geweld begonnen was. Er zijn amateur videobeelden om daarvan te getuigen. Er is zelfs geschoten met rubber kogels om de menigte uiteen te drijven. Geen enkel nieuwsmedium heeft hier melding van gemaakt.

Zie
http://www.planetatortuga.com/modules/news/article.php?storyid=3875

Maar dit is nog niet alles. Het geweld dat gebruikt zou zijn door een klein groepje mensen van de 15 Mei beweging was waarschijnlijk het werk van politie infiltranten.

Zie
http://www.youtube.com/watch?v=4z2Kr12lNmE
waar een groepje gemaskerde demonstranten geëscorteerd wordt door de politie.

Andere amateurbeelden waarop dit is vastgelegd zijn op YouTube gezet en later gecensureerd. De man die de beelden gepost had heeft een email ontvangen waarin uitgelegd werd dat zijn beelden om ‘privacy redenen’ zijn verwijderd.

Zie
http://blogs.tercerainformacion.es/iiirepublica/2011/06/16/la-privacidad/
Het is in het Spaans. Vertaal het en stuur het door.

De video die gecensureerd is, is deze
http://www.youtube.com/watch?v=YcmvzRvsf8g
Hij is 250.000 keer bekeken voordat hij offline gehaald werd.

Verder heeft TeleMadrid gisteren geprobeerd om de beweging in een kwaad daglicht te stellen door beelden te laten zien van Griekse rellen en net te doen alsof ze in Barcelona waren gefilmd.

Zie
http://www.salvemostelemadrid.es/manipulacion-censura/1379-telemadrid-fotos-grecia.html

Er is meer. Beelden uit Valencia tonen politiegeweld en een vermeende infiltrant in het rood met kaal hoofd die probeert om de menigte op te hitsen.
http://www.escolar.net/MT/archives/2011/06/os-estan-toreando.html

Mensen, the empire strikes back. De slag is begonnen. We kunnen aanstaande zondag geweld verwachten bij de demonstraties in alle Spaanse steden. Wij zullen het niet zijn. Er staan infiltranten en provocateurs klaar om relletjes te schoppen.

Geloof niks van wat de media zeggen zonder het eerst te dubbel checken. We zullen alles verslaan. We hebben overal mensen die filmen. De waarheid zal boven water komen. No pasarán.

Met dank aan de kameraden van Audiovisuales,

Oscar

Voor mijn complete verslag van de Spaanse Revolutie zie

www.spaanserevolutie.wordpress.com

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!