De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Poetin en Erdogan van vijand tot vriend?

Poetin en Erdogan van vijand tot vriend?

dinsdag 9 augustus 2016 12:26
Spread the lovePutin en Erdogan van vijand tot vriend of ergenis voor de EU en VS?

Erdogan in het Kremlin, om met Poetin te spreken over wat?

Een korte analyse: Erdogan ziet nu in dat hij op het verkeerde paard gewed heeft, n.l. de VS en haar bondgenoten Europa (NAVO). Erdogan heeft lang mee gedaan met het spelletje van de VS en EU, hij heeft naar we weten IS strijders doorgelaten, IS olie deals toegelaten, de olie die in de EU, zoals ik een ander artikel aangetoond heb, verkocht is en in onze benzinetanks gegoten wordt. Maar het heeft verkeerd uitgepakt voor Erdogan, die ook een (d.w.z.zijn leger) een Russische straaljager uit de lucht geschoten heeft, verguisd en gehaat in de EU en Rusland.

Nu,  is hij in het Kremlin, spreekt met Poetin over verzoening, Erdogan zit in het nauw, de economie ligt in puin, bijna niemand komt meer op vakantie naar Turkije, een verlies van 6 miljard Euro. De coup, waar we nog steeds niet weten wat we ervan moeten denken. Een handige zet van Erdogan? Een coup van de VS en EU? Of een echte coup van Gülen? Eigenlijk weten we het fijne er niet van. We weten dat Erdogan, een man die aan grootheidswaanzin lijdt (zijn paleizen overtreffen die van Sadam Hussein). een voorstander is van een groot Osmaans rijk, geen grappen duldt en mensen aanklaagt, of zoals de Turken zeggen : ” een sterke leider is “.

Maar nu misschien inziet dat hij fout bezig was? Je kan namelijk in de huidige geo-politieke situatie geen vijand van en de VS/EU en Rusland zijn. Dus wat doet hij juist toenadering zoeken naar Rusland. Rusland is een “oosters”georiënteerd land, een land dat weer sterk geworden is en soevereine staten zoals Syrië helpt. De EU en VS daar verliezen door  hun verderfelijke politiek. De EU kapot aan het gaan is..Ja dan kan je beter naar Rusland gaan, althans proberen de boel weer te lijmen. Wat een heel moeilijk proces is, de Russen en de Syriërs vergeten niet wat hij aangericht heeft in Syrië, zijn dubieuze deals met de VS en EU inzake olie en IS. Het (nog steeds) uitmoorden van Koerden. De geschiedenis zal uitwijzen hoe het verder gaat! In ieder geval worden de EU en VS nerveus. Als Erdogan uit de NAVO gaat, een bondgenootschap aangaat met Rusland. Wordt het oost tegen west! En de oorlog waar iedereen over spreekt, die zal komen of er al gedeeltelijk is, wordt een echt oorlog gezien de desastreuze situatie in de VS en EU, armoede, het uiteen vallen van de EU, aanslagen, vluchtelingen en banken die om gaan vallen.

Als Turkije overloopt, zullen er meer volgen, zoals de EU landen: Hongarije, Tsjechië, Slowakije, Servië en misschien zelf wel Griekenland.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!