De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Piraten, hart van goud!

Piraten, hart van goud!

vrijdag 27 juni 2014 03:05
Spread the love

Wat volgens mij de Piratenpartij België zo uniek maakt; Piraten hebben geen nood aan een landelijk of lokaal bestuur, ook geen nood aan een voorzitter en evenmin aan een piramide patroon; wat bij de traditionele partijen wel het geval is.

En het werkt omdat piraten jong, fris en vol idealen zijn en vanuit zichzelf het verantwoordelijkheidsgevoel hebben om dingen te gaan organiseren en te coördineren.

Er zijn uiteraard ook wel piraten die afwachten, maar we hebben het geluk dat er altijd wel iemand in elke crew is die het initiatief neemt. En op het moment dat een crew het wat moeilijker heeft en handen te kort komt dan helpt een andere crew hun weer op weg!

Elkaar helpen zonder dat het wordt gevraagd of verlangd. Dat vindt ik nu eens persoonlijk het mooiste van al. Piraten hebben nu eenmaal een hart van goud!

take down
the paywall
steun ons nu!