Antwoord op het artikel: Niet de depressie van de piloot maar misschien wel zijn pillen.
Ik zat al een tijdje te wachten tot iemand er over zou beginnen: de pillen die de co-piloot nam om zijn depressie te behandelen. De denkpiste dat niet de depressie op zich de oorzaak zou zijn, maar wel de pillen die hij nam om zijn depressie te behandelen is nog zo vreemd niet.
CCHR International (Comité voor de Rechten van de Mens) waarschuwt al jaren voor de nefaste bijwerkingen van bepaalde psychopharmaceutische medicijnen. Hier vind je een lijst van 35 schoolschietpartijen die gepleegd werden onder invloed van voorgeschreven psychofarmaca.
Het is trouwens niet de eerste keer dat een piloot crasht onder invloed van anti-depressiva. In 2008 gebeurde er iets gelijkaardigs, de 2008 Mount Airy, North Carolina Crash. Niemand overleefde de ramp. Uit de opgevraagde gegevens blijkt dat de piloot tijdens de laatste seconden “save my life I’m going down for the last time” zong en hij adviseerde de passagiers: “If anybody back there believes in the good Lord, I believe now would be a good time to hit your knees.”
Sterker nog, in de periode tussen 1990 en 2001 vonden 61 vliegtuigcrashes plaats waarbij de piloot onder invloed was van anti-depressiva!
Volgens the New York times kreeg Andreas Lubitz, co-piloot van de crash in Frankrijk, in 2009 injecties van het omstreden antipsychotica olanzapine (Zyprexa). Ik schreef al eens eerder een artikel over Zyprexa. Veel voorkomende bijwerkingen zijn: depressie, euforie, wanen, manische en schizofrene reacties.
Indien de co-piloot deze anti-psychotica nog steeds nam en hij tevens ook anti-depressiva slikte dan is het natuurlijk totaal onverantwoord dat deze man een passagiersviegtuig mocht besturen.
We kunnen ons ook de vraag stellen hoe veilig onze maatschappij nog is. Hoeveel mensen nemen hun toevlucht niet tot deze legale drugs, met medewerking van onnoemelijk veel dokters overal ter wereld.