De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Pete Postlethwaite – Danny Boy (Brassed off!)
Engeland, YouTube, Acteur, Pete Postlethwaite -

Pete Postlethwaite – Danny Boy (Brassed off!)

dinsdag 4 januari 2011 10:26
Spread the love

In Engeland is acteur Pete Postlethwaite overleden aan de gevolgen van teelbalkanker. Hij is 64 geworden. Pete Postlethwaite werd wereldberoemd met zijn vertolking van een vereenzaamde vader van een Noord-Ierse gevangene in de film ‘In the Name of the Father’, waarvoor hij een Oscarnominatie kreeg. Ook voor zijn rol in ‘The Usual Suspects’ kreeg Postlethwaite veel lof.

Naast een rol in “Suite 16” van de Belgische regisseur Dominique Deruddere, was hij onlangs nog te zien in ‘Inception’, de film met Leonardo di Caprio, waar hij de rol van een stervende zakenman vertolkt. Het zou zijn laatste film worden.

In 2004 werd hij tot ridder in de Order of the British Empire geslagen. Regisseur Steven Spielberg, die met hem samenwerkte voor “The lost world: Jurassic Park”, omschreef hem ooit als “de beste acteur ter wereld”. Maar Postlethwaite deed dat compliment af met een vette knipoog. ‘Ik weet zeker dat hij eigenlijk zei: “Pete denkt dat hij de beste acteur ter wereld is”.’

http://www.youtube.com/watch?v=6F5vBsY9VZ8&feature=related

Bron : Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!