De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Petanque in de Nationalestraat

donderdag 16 augustus 2012 11:14
Spread the love

ANTWERPEN – De rioleringswerken in de Nationalestraat zijn opgerukt tot aan de Lange Vlierstraat. Daardoor moesten de bomen op het Neuzepleintje gerooid worden. Het pleintje ligt er nu wat zielig en kaal bij. Maar in de Parochie van miserie maakt men sinds oudsher van elke tegenslag een feest. De klanten van café  De Broeksteeg organiseren alvast iedere zaterdag een heus petanquetornooi dat op heel wat belangstelling kan rekenen.

Omzet

Dit belet niet dat zowel de horeca als de handelszaken hun omzet tijdens deze periode zien dalen. Het is immers niet zo eenvoudig om in de Nationalestraat te shoppen  De heraanleg van de Nationalestraat en omgeving ging op 29 mei 2012 van start. Het district Antwerpen vernieuwt de straat van gevel tot gevel. De Nationalestraat krijgt een nieuwe bestrating, maar ook een nieuwe gasleiding, andere tramsporen, een gescheiden rioleringsstelsel en nieuwe huisaansluitingen voor de riolering. De werken worden in zeven fasen uitgevoerd en duren tot eind mei 2013.

Huisaansluitingen

De aannemer ondervond moeilijkheden met het vernieuwen van de huisaansluitingen. Daarom duurden de werken aan de eerste fase drie weken langer dan voorzien. Dat heeft geen invloed op de einddatum van het geheel van de heraanleg. De straat wordt alleszins op donderdag 29 november voor alle verkeer opengesteld, al zal de heraanleg van de pleintjes en de voetpaden nog tot in de lente van volgend jaar voor hinder blijven zorgen.

take down
the paywall
steun ons nu!