De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Pauwels levert huzarenstukje af in Tabor

Pauwels levert huzarenstukje af in Tabor

zondag 23 oktober 2011 16:43
Spread the love

Kevin Pauwels heeft in het Tsjechische Tabor de tweede wereldbekermanche van het seizoen gewonnen. Hij was sterker dan Stybar en Vantornout en neemt zo de leidersplaats over van Nys, die pas als vijfde over de meet bolde.

Stybar ging zoals verwacht als eerste het veld in, met Nys en Pauwels in zijn zog, maar het tempo was niet verschroeiend zodat enkele mindere goden als Phingsten en dergelijke makkelijk konden volgen. Zoals wel vaker kende Niels Albert een moeizame start, maar hij kwam iets later wel aansluiten bij de kop van de koers.

Stybar en Nys probeerden respectievelijk weg te rijden, maar het baatte niet. In de derde ronde vond Pauwels het welletjes en ging hij er vandoor, enkel wereldkampioen Stybar kon volgen. Het duurde echter niet lang vooraleer Pauwels aan zijn eenzame solotocht begon want na een fietswissel van Stybar moest ook hij de rol lossen.

In de achtervolging waren het vooral Albert en Stybar die nog wat aan de voorsprong probeerden te doen, maar Klaas Vantornout speelde het ploegenspel perfect en stokte telkens het tempo. Pauwels bouwde ronde na ronde zijn voorsprong stelselmatig uit en liet de zege niet meer uit handen glippen. Voor Pauwels is het na Pontchateau en Zolder zijn derde wereldbekerzege uit zijn profcarrière.

In de achtergrond verzekerde Stybar zich van de tweede plaats, Vantornout reed een prima wedstrijd en werd knap derde. Nys werd vijfde en moet zijn leidersplaats afstaan aan Pauwels. Niels Albert zakte er in de slotfase helemaal door en moest zich tevreden stellen met een twaalfde stek.

Uitslag:

1. Kevin PAUWELS                  1u02’58”
2. Zdenek STYBAR                      op 32″
3. Klaas VANTORNOUT                   35″
4. Francis MOUREY                          40″
5. Sven NYS                                      41″
6. Tom MEEUSEN                             49″
7. Bart AERNOUTS                           52″
8. Radomir SIMUNEK                        57″
9. Bart WELLENS                              59″
10. Steve CHAINEL                           59″

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!