De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Patrick Wolf – Botanique, Brussel (01/04/’11)

Patrick Wolf – Botanique, Brussel (01/04/’11)

zondag 3 april 2011 23:47
Spread the love

Op 1 april kwam Patrick Wolf voor de tigste keer naar België afgezakt. Net zoals vorig jaar speelde hij een concert in de Botanique, het cultuurhuis in de kruidentuin van Brussel.

Dat zijn voorprogramma – Rowdy Superst*r – enthousiaster overkwam als de heer Wolf zelf, zegt op zich al genoeg. Het enthousiaste dans en electro-rap talent nam zelfs een foto van de zaal, om aan zijn moeder te kunnen tonen. Samen met zijn twee danseressen/achtergrondzangeressen veroverde hij menige harten in de zaal en liet hij vele benen bewegen.

DeWereldMorgen.be

Die speelse, wilde sfeer (die ook bij het publiek hing) sloeg, toen Patrick Wolf het podium opkwam, om naar diepe ernst. Het eerste wat opviel aan Mr. Wolf is dat hij zijn wilde haren kwijtgespeeld is, en een stuk volwassener overkomt. Mede daardoor werd het een goede gelegenheid om rustig naar de nieuwe nummers te luisteren, maar echt een intens concert werd het niet.

Die nieuwe nummers klinken wel veelbelovend. Met de hervonden rust keert ook Wolf’s talent terug om delicate, wonderbaarlijk mooie en soms hartverscheurende liedjes te schrijven. Wolf speelt nu ook harp, wat een mooie toevoeging is aan de rest van zijn instrumentarium. De nieuwe nummers klinken even harmonisch, complex en in elkaar passend als het oude Eulogy, maar met het nieuw gevonden geluk zoals we dat horen bij de single The City.
De electro-invloeden van op The Bachelor laat hij achterwege, wat spijtig is, maar een goede keuze bij de nummers die hij liet horen. Wie weet komen die invloeden later nog wel terug.

DeWereldMorgen.be

De eerste deel van het concert bleef wat stijfjes, en ook Patrick Wolf leek er zelf niet helemaal van te genieten. Na een ietwat afgerammelde versie van The Libertine kwam er tijdens To the Lighthouse wat beweging in het publiek, dat verrukt was om het oude nummer terug in de setlist te zien staan. Hierna begon Patrick Wolf er zelf ook precies wat meer zin in te krijgen. Enkele kledingstukken vlogen uit en daarbij ook een beetje van zijn stijfheid.

Al bij al was het geen fantastisch live-gebeuren. Patrick Wolf stapte voor een keer uit zijn rol van entertainer, maar als publiek voelde je dat er toch wel iets miste. Het was wél een leuke gelegenheid om een voorproefje van de nieuwe cd te krijgen, die alvast veelbelovend lijkt!

Patrick Wolf’s vijfde album, Lupercalia, verschijnt op 31 mei 2011.

Setlist:

Time of my Life
Bluebells
The Days
The Bachelor
The Libertine
To the Lighthouse
Godrevy Point
House
Who Will
Together
Accident and Emergency
Bermondsey Street
The Magic Position

—- Encore:
This City

take down
the paywall
steun ons nu!