De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Partijen of personen die tot haat aanzetten  vallen  niet onder vrije meningsuiting”
Europa, Mensenrechten, Extreem rechts -

Partijen of personen die tot haat aanzetten vallen niet onder vrije meningsuiting”

vrijdag 11 juni 2010 23:43
Spread the love

Het Europees Mensenrechtenhof heeft een zeer interessante uitspraak gedaan dat vergaande gevolgen kan hebben voor de partijen die aanzetten tot haat tegen moslims.Het Europees Mensenrechtenhof heeft het beroep van Jean-Marie Le Penn tegen veroordelingen wegens discriminerende uitspraken over moslims verworpen. Het Hof vond unaniem dat een hatelijk discours tegen moslims geen aanspraak kan maken op bescherming van de expressievrijheid. Dat meldt de Juristenkrant.

“Ook het hatelijke discours van het Vlaams Belang dient tegen het licht gehouden worden van deze rechtspraak”, aldus Prof. Dirk Voorhoof (UG) in een commentaar.

Bron :  Juristenkrant / Prof.Dirk Voorhoof (UG)

Nederland :

Zou deze uitspraak ook niet van  toepassing zijn  voor de heer Wilders en zijn partij van P.V.V. in Nederlands.  Zou kandidaat President-minister Rutte (VVD) met een partij in zee stappen die aanzet tot haat. Ik heb mijn grote twijfels…  Indien ja , speelt Rutte met vuur.  Andere linkse  partijen die zich serieus nemen en zelfs het CDA  zullen zeker niet in zo’n coalitie stappen. 

Is  nu het  moment niet om de partijen of mensen die aanzetten tot haat confronteren met deze uitspraak van het Europees Mensenrechtenhof en desnoods   op basis van deze uitspraak  voor het gerecht brengen.

Ook al hebben in Nederland ongeveer 1,5 miljoen mensen voor de P.V.V. gestemd.  Dit mag geen  excuses  zijn  om partijen of personen die haat prediken met rust te laten …

Belgie :

Hetzelfde geldt voor het Vlaams Blok en voor alle extreme partijen ( langs beide kanten van de taalgrens ) die haat prediken tegen over alles en nog wat.

Dit geldt uiteraard ook voor personen.

Laat ik duidelijk zijn : haat lost geen problemen op ..integendeel …

Luc Schrijvers

take down
the paywall
steun ons nu!