De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Palestijns parlementslid Hanin Zouabi aangevallen in de Knesset

Palestijns parlementslid Hanin Zouabi aangevallen in de Knesset

donderdag 10 juni 2010 00:46
Spread the love

Hanin Zoabi is de eerste en enige Palestijnse vrouw in Israël die verkozen is en in de Knesset, het Israelische parlement, zetelt. Ze was ook mee op de Freedom Flotilla en zat op de Mavi Maramara, de Turkse boot waar de 9 doden vielen.

Ze probeerde in de Knesset haar relaas te doen. Ze eiste o.a. een onafhankelijk onderzoek en hekelde de mediamanipulatie van Israël en de inbeslagname van al het mediamateriaal van de activisten en de journalisten aan boord. De parlementsleden beletten haar op alle mogelijke manieren om haar verhaal te doen. Ze werd zowel verbaal als fysiek aangevallen door de Israëlische parlementsleden. Bodyguards van de Knesset moesten rond haar staan om haar te beschermen.

TIjdens een interview op Democracy Now vertelde ze dit:

HANIN ZOABI: “During the first meeting, there was a hard aggression, and they called me “traitor” and “terrorist.” “Where are the knives? Where do you hide the knives?” You see, and even sexual—even sexual remarks, even things related to my age, even things related to the fact that I’m a single, I’m not a married woman. They said to me, “Go to Gaza. You are thirty-eight years old. Go, and we will see if you will manage to be in Gaza and to live in Gaza as a single woman, thirty-eight years old.” It was below any level. It was below not just unethical remarks and not just unhuman remarks. It was something that I never imagined to be in the Parliament. It was something unbelievable.

Na de rumoerige zitting stemde de meerderheid van de parlementsleden om de diplomatieke paspoort van Hanin Zoabi in te trekken en om haar parlementaire onschendbaarheid op te heffen in het licht van een mogelijke strafrechtelijke vervolging voor haar deelname aan de Flotilla. Daarenboven is ook gestemd dat ze voortaan een speciale toestemming moet vragen aan de Israëlische staat als ze naar het buitenland wil.

Op Facebook is er zelfs al een groep met meer dan 500 leden die haar executie eist… Bekijk het filmpje zelf en oordeel over deze “enige democratie” in het Midden Oosten.

Bekijk ook het interview met haar op Democracy Now: 

take down
the paywall
steun ons nu!