De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Oxfam-Wereldwinkels geeft verjaardagsfeest

Oxfam-Wereldwinkels geeft verjaardagsfeest

woensdag 6 april 2011 12:37
Spread the love

Gent – 6 april 2011

Oxfam-Wereldwinkels vzw bestaat 40 jaar. En dat laat de organisatie uiteraard niet onopgemerkt voorbij gaan. Tijdens een ‘partnerweek’ in mei komen 20 fairtradeproducenten uit het Zuiden naar België. Op zaterdag 14 mei is er een verjaardagsfeest voor het grote publiek met een (inter)culturele toets: Mélange Continental.

Van 9 tot 14 mei heeft Oxfam-Wereldwinkels een goedgevuld programma:

  • ma 9/5 – di 10/5

Fairtradeseminarie met 20 fairtradeproducenten uit het Zuiden en vertegenwoordigers van internationale fairtradeorganisaties en koepels.

  • Wo 11/5 – vr 13/5

Gastgezinnen verspreid over Vlaanderen ontvangen de fairtradeproducenten. De lokale wereldwinkelgroepen plannen uiteenlopende activiteiten.

  • Za 14/5 10 – 18 u.

Partnerdag in de Gentse Vooruit. Producenten doen hun verhaal aan vrijwilligers van Oxfam-Wereldwinkels, Magasins du Monde-Oxfam en Oxfam Solidariteit via infosessies en debatten. Om 17 uur worden de resultaten van het fairtradeseminarie van 9 en 10/5 voorgesteld.

  • Za 14/5 vanaf 19 u.

Mélange Continental in ’t Kuipke in Gent. Een luchtig en gevarieerd programma met veel ontmoeting, literatuur en swingende muziek. Concerten van Gabriel Rios, Goran Bregovic en Bart Peeters. Live columns van Saskia De Coster en Hugo Camps. Comedy met Nathalie Meskens. Afterparty met DJ Lieven Verstraete en Squadra Bossa Feat. Buscemi. Presentatie door Dina Tersago. Tickets via www.sherpa.be. Gratis tickets te winnen via een nostalgisch Pacmanspel op www.oxfamwereldwinkels.be/pacman.

De lokale wereldwinkels zetten van april tot juni 4 fairtradepartners in de kijker:

  • PARC uit Palestina, producent van amandelnoten, couscous, dadels en olijfolie
  • Del Campo uit Nicaragua, producent van sesamzaad voor sesamcrackers, sesampasta, sesamrepen en notenrepen
  • Stellar Organics uit Zuid-Afrika, producent van de rode biowijnen Bio Pinotage en Bio Shiraz ‘Nelson’
  • Green Net uit Thailand, producent van witte, rode en volle rijst, rijstwafels en kokosmelk

Verder stellen de Oxfam-Wereldwinkels hun klanten een feestmenu voor met ingrediënten van deze producenten. Een trio van aperitiefhapjes, gevolgd door groentecouscous met noten en een gekarameliseerde banaan met kokoscrème als kers op de taart. Perfect om 40 jaar eerlijke handel op een gepaste manier te vieren. Want 40 jaar respect, dat proef je. 

________________________________________
Meer info?

  • www.oxfamwereldwinkels.be/pers_40jaar: affiche van Mélange Continental op 14/5 (HR), programma van de Partnerdag op 14/5, overzicht van de lokale activiteiten, overzicht van de 20 partners die naar België komen, historiek van 40 jaar Oxfam-Wereldwinkels, verjaardagsmenu.
  • Persverantwoordelijke Oxfam-Wereldwinkels: Griet Rebry – 09 218 88 62 – 0497 52 01 54

Over Oxfam-Wereldwinkels
Oxfam-Wereldwinkels vzw is een democratische vrijwilligersbeweging die opkomt voor ieders recht op een menswaardig leven. Via de verkoop van fairtradeproducten in de meer dan 200 wereldwinkels sensibiliseert de organisatie over onrechtvaardige wereldhandel en biedt ze consumenten een concreet alternatief. Daarnaast lobbyt Oxfam-Wereldwinkels bij overheden en bedrijven om iets aan die onrechtvaardigheid te doen.

www.oxfamwereldwinkels.be

Volg het nieuws over Oxfam-Wereldwinkels op de voet via het maandelijkse Digizine en via Facebook.

take down
the paywall
steun ons nu!