De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Oxfam lanceert nieuwe internationale campagne ‘GROEI. Voedsel. Leven. Aarde.’

woensdag 1 juni 2011 16:09
Spread the love

In 2050 zijn we met 9 miljard mensen. Maar hoe blijven we al die monden voeden, met respect voor de natuurlijke hulpbronnen?

Oxfam heeft in Brussel haar nieuwe internationale campagne ‘GROEI. Voedsel. Leven. Aarde’ gelanceerd. Deze ijvert voor een toekomst waar iedereen genoeg te eten heeft.

In 34 landen over de hele wereld lanceert Oxfam dezelfde boodschap: alle mensen hebben recht op voedsel. Deze campagne introduceert een radicaal nieuwe aanpak van het gebruik en het beheer van grondstoffen, en een eerlijkere manier om voedsel te telen en te delen.

Onze aarde produceert vandaag genoeg voedsel voor iedereen. Toch gaat elke avond bijna een miljard mensen slapen met een lege maag. Dat is 1 op 7. En dat terwijl de meesten van hen zelf landbouwers zijn..

Vooral zij zitten midden in een crisisperiode. De impact van de klimaatveranderingen wordt steeds ernstiger en vruchtbare grond en water worden altijd maar schaarser. Dat maakt het problematisch om de wereld in de toekomst te voeden indien we verzuimen over te schakelen op een duurzame landbouw.

take down
the paywall
steun ons nu!