De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

‘Organisatie WK 2018 wordt door FIFA-bestuursleden verkocht’
Wereld, FIFA, Wereldkampioenschap voetbal 2018 -

‘Organisatie WK 2018 wordt door FIFA-bestuursleden verkocht’

maandag 18 oktober 2010 11:26
Spread the love

De FIFA onderzoekt claims als zouden leden van zijn uitvoerend comité hebben aangeboden om hun stem voor de kandidatuur van de organisatie van het WK 2018 te verkopen.

Volgens de Britse krant Sunday Times zou het Nigeriaanse bestuurslid van de FIFA, Amos Adamu, zijn gefilmd terwijl hij 800.000 dollar vroeg aan een stel journalisten die zich voordeden als vertegenwoordigers van een Amerikaans zakenconsortium. Ook FIFA vice-president Reynald Termarii, zou 2,3 miljoen dollar hebben gevraagd voor de bouw van een sportacademie in ruil voor zijn stem.

Misschien nog schokkender: Termarii beweert dat twee kandidaat-organisatoren hem reeds geld voor zijn stem hadden beloofd. De kandidaten voor de organisatie van het WK 2018 zijn Engeland, Rusland en de duo’s Spanje-Portugal en Nederland-België.

Bron :  Britse krant Sunday Times /  Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!