De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Oproep aan het Nederlandse volk (en Belgisch): ‘Stop jullie criminele regering en parlement’

vrijdag 17 juni 2022 19:04
Spread the love

Sonja van den Ende bezocht deze week als eerste Nederlandse journalist de Azov-staalfabriek in de Oekraïense stad Marioepol. Ze merkt op dat we hier te maken hebben met rasechte nazi’s, die gefinancierd en getraind worden door het ‘vrije democratische’ Westen.

“Wat ik te horen en te zien kreeg en de lucht van lijken zal ik niet snel vergeten,” schrijft Van den Ende op haar website. De Azov-nazi’s van het Oekraïense leger hielden ouderen, bejaarden, vrouwen en kinderen gevangen in de fabriek.

De Azov-nazi’s aten zelf het voedsel op en lieten een groot deel van de gevangenen, waaronder kinderen, omkomen van de honger, zegt de journalist. De lichamen van overledenen werden volgehangen met mijnen en naar buiten geslingerd, waarna ze ontploften. Daarnaast werden lichamen met mijnen in grote koelkasten gelegd, in de hoop dat ze bij ontdekking zouden exploderen.

Tweede bevrijding

“Dit zijn regelrechte nazipraktijken uit het handboek van Adolf Hitler,” benadrukt Van den Ende. “Ik was er en ik heb het gehoord. Ik heb bewijzen gezien en heb de ontbinding van de lijken geroken, die in de catacomben liggen weg te rotten.”

“Het moge duidelijk zijn dat alle westerse regeringen medeschuldig zijn aan de gruwelijkheden die hier hebben plaatsgevonden,” schrijft ze. “In 1945 bevrijdden de Russen Auschwitz in Polen. Dit is naar mijn mening een soort tweede bevrijding. Het Westen verzwijgt dit, maar dat kan niet meer. Het is te crimineel om wapens te sturen naar nazi’s die burgers – kinderen en ouden van dagen – vermoorden.”

nederland

 

‘Nederlandse regering medeplichtig aan genocide’

Van den Ende doet een oproep aan het Nederlandse volk. “Stop jullie criminele regering en parlement. Zij leveren wapens aan nazi’s die kinderen, vrouwen en ouderen doden. Dit is geen oorlog, dit is barbaars.”

“Scholen, klinieken, markten en burgers zijn het doelwit van deze criminelen. De Nederlandse regering moet direct stoppen met leveren en aftreden. De Nederlandse regering is medeplichtig aan genocide. Stop deze genocide!” benadrukt ze.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!