De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Oprichting ‘Progressives International’ op 3-daagse conferentie in Burlington, Vermont

Oprichting ‘Progressives International’ op 3-daagse conferentie in Burlington, Vermont

donderdag 29 november 2018 14:19
Spread the love(Photo: Gage Skidmore/Flickr/cc)

 Zoals al eerder aangekondigd zullen dit weekend (29 nov.-1 dec. 2018) in Burlington, Vermont (VS) Bernie Sanders en Yanis Varoufakis officieel ‘Progressives International’ lanceren. Dit gebeurt op een conferentie van 250 vooraanstaande progressieve denkers, politici en activisten, die gaan discussiëren over oplossingen voor hardnekkige ongelijkheid, Klimaatcrisis, mensenrechtenschendingen en andere kwesties in de VS en de rest van de wereld.

Deze eerste bijeenkomst van het “Sanders Institute” omvat paneldiscussies en toespraken, waaronder een openingsspeech van de senator op donderdagavond en optredens van auteur Naomi Klein en Cornel West; politici zoals Rep. Tulsi Gabbard en burgemeester van San Juan, Carmen Yulin Cruz; economen Stephanie Kelton en Jeffrey Sachs; voormalig Grieks minister van financiën Yanis Varoufakis; Amerikaanse vakbondsleiders Roseann DeMoro en Peter Knowlton; organisatoren Bill McKibben en Nina Turner; en vele anderen.

Varoufakis zal vrijdag samen met een aantal andere sprekers aan een internationale ronde tafel deelnemen om oplossingen te bespreken voor economische ongelijkheid in de wereld.

“De wezenlijke bedoeling van de ‘Sanders Institute’ bijeenkomst is om reproduceerbaar beleid te delen, bruikbare stappen te ontwikkelen, permanente netwerken te creëren en een vooruitstrevende visie te verwoorden”, deelt het instituut mee op de website van het evenement. “Economische, ecologische, raciale en sociale rechtvaardigheidsproblemen zullen door de hele conferentie heen worden besproken terwijl we de klimaatcrisis, gezondheidszorg, huisvesting, democratie, buitenlands beleid, strafrecht, arbeidskwesties en meer bespreken.”

(bron: common dreams)

take down
the paywall
steun ons nu!