De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Karel de Grote Hogeschool

Opleidingen sociaal werk en orthopedagogie protesteren tegen besparingen

woensdag 4 december 2019 15:39
Spread the love

Donderdag 5 december om 13 u. plannen studenten en docenten in de opleidingen sociaal werk en orthopedagogie van de Karel de Grote Hogeschool (KdG) een protestactie. Tijdens deze ‘week van het VuurWerk’ voeren meer dan 100 sociale en culturele organisaties actie tegen de besparingen van de Vlaamse regering, die knipt op de werkingsmiddelen van de zorg- en welzijnssector en de cultuurinstellingen.

“Deze besparingen tasten het bindweefsel van onze samenleving aan. Ze treffen de meest kwetsbare mensen én het werkveld van een toekomstige generatie sociaal werkers en orthopedagogen. Die laten nu hun stem horen”, stelt Veerle Van Gestel, opleidingshoofd sociaal werk. “Samen met onze studenten gaan we uitbeelden welke bijdrage wij leveren aan de samenleving, door allemaal op de trappen te staan met een woord in onze handen dat het belang van sociaal werk of orthopedagogie symboliseert: verbinding, zorg, empowerment, steun, regie … Een positieve actie waarmee we onze solidariteit tonen met kwetsbare cliënten en de getroffen organisaties.”

“Onze studenten en docenten zijn verontwaardigd omdat mensen langer zullen moeten wachten op hulpverlening, omdat kritische organisaties minder gehoord zullen worden. En vooral omdat er op al deze plaatsen minder cliënten terecht zullen kunnen. Wij zijn bezorgd dat de besparingen in de zorg- en welzijnssector vooral een grote groep kwetsbare mensen zal treffen en dat de positieve impact van cultuur op de maatschappij gedeeltelijk teniet gedaan zal worden”, aldus het opleidingshoofd.

 

Waar en wanneer?

Donderdag 5 december om 13 uur op KdG-campus Zuid (Brusselstraat 45, 2018 Antwerpen).

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!