De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

#OpGlobalBlackout: Anonymous legt op 31 maart het globale internet plat

#OpGlobalBlackout: Anonymous legt op 31 maart het globale internet plat

donderdag 23 februari 2012 23:24
Spread the love

Hacktivisten van Anonymous zullen op 31 maart het globale internet platleggen uit protest tegen de censuurmaatregelen die in een Amerikaans wetsvoorstel staan, de zogenaamde SOPA (Stop Online Piracy Act). In een communiqué geven ze daarvoor de volgende verklaring:

‘Uit protest tegen SOPA, tegen onze onverantwoordelijke bewindslui en tegen de bankiers, die de wereld verhongeren om hun eigen egoïstische doelstellingen te verwezenlijken, en uit een simpele sadistische drang, zal Anonymous op 31 maart het internet deconnecteren.’

De aanval krijgt de naam ‘#Opglobalblackout ‘ mee en bestaat erin de 13 rootsrevers die alle url’s wereldwijd controleren gelijktijdig plat te leggen. Of dat mogelijk is maar al te zeer de vraag, schrijft The Next Web, volgens wie het om een ‘gigantische operatie’ zou gaan.

Volgens de boodschap van Anonymous – waarvan de authenticiteit niet kon worden geverifiëerd – zullen alle websites die dag een foutboodschap melden. ‘Vergeet niet dat het om een protestactie gaat en dat we niet ‘de dood van internet’ willen,’ besluit de mededeling.

http://pastebin.com/NKbnh8q8

http://thenextweb.com/insider/2012/02/16/opglobalblackout-is-anonymous-ploy-to-blackout-the-entire-internet-could-it-work/#OpGlobalBlackout%20is%20Anonymous%27%20ploy%20to%20blackout%20the%20entire%20Internet.%20Could%20it%20work?

http://www.youtube.com/watch?v=8NWkG-CI4Eo&feature=player_embedded

Bron : Express.be

Bron : 

take down
the paywall
steun ons nu!